Divers programma Roots in the Woods Festival 17, 18 & 19 oktober

Donderdag 16 oktober 2014

Door Redactie

Een wervelend festival met een mix van muziek, theater, kunst, cultuur, kinderactiviteiten en lekker eten. Niet voor niets wordt Roots in the Woods wel het festival met de meeste diversiteit per vierkante meter genoemd. Dit jaar brengt het festival van 17 tot en met 19 oktober een ode aan de herfst. Voor het hele gezin, in een gemoedelijke sfeer en in de frisse buitenlucht.

Het Roots in the Woods Festival viert haar lustrum met een uitgebreidere opzet dan de vorige jaren. Naast het vertrouwde Beekpark in Apeldoorn, is er een tweede festivallocatie op Landal Miggelenberg in Hoenderloo. Hotel De Cantharel biedt dit jaar een aantrekkelijk wild-arrangement aan. Hierbij worden een overnachting, een muzikaal diner onder een grote tent en een voucher t.b.v. het Beekpark gecombineerd.

Een kleine greep uit het programma in het Beekpark, dat is verdeeld in verschillende gebieden. Naast oude vertrouwde succesnummers, programmeert de organisatie dit jaar o.a. een Rauw en Ruig – gebied met woest uitziende barbiers van Barberstation, een mojito bar met muziek, Veluwse Schavuyt speciaalbier en een afwisselend podiumprogramma. Ook nieuw zijn de ‘Dreams to go’, waar het publiek wordt geholpen om hun dromen te benoemen en waar te maken. Ook voor kinderen is er een hoop te beleven in een klim en klauter parcoursactiviteiten en met workshops van Markant en CODA. Moe geworden van alle drukte biedt ACEC dit jaar ontspanning met een Roots Relax Ruimte. Bezoekers kunnen zowel lichaam als geest tot rust laten komen door een unieke combinatie van massage, voetenbadjes, poëzie en kunst.

Het festival ruilt in het Beekpark het zaterdagavond programma in voor twee dagen ochtendprogramma. Op zaterdag- en zondagmorgen is het Beekpark open voor sportieve mensen tijdens de Josine Sport & Health Center Roots Actief ochtend. De aanwezige circustent doet ineens dienst als groepsfitnessruimte voor verschillende groepslessen. Daarnaast zijn er masseurs en worden er yoga lessen gegeven.

Op locatie Miggelenberg bieden diverse artiesten een sfeervol muziekprogramma. Zo brengt Crimson Inc. karaktervolle muziek met passie voor een authentiek geluid en speelt Jurgen Rijkers blues en soul met een ‘diepere laag’. Ook op locatie Miggelenberg is er een uitgebreid actief kinderprogramma. Het kindertheater van Cirque Magnifique staat bol van clownerie en sublieme circusacts, maar ook de natuur wordt actief geprogrammeerd. Zo kunnen de kinderen met een boswachter op excursie, is er een huifkar tocht en een kabouter speurtocht. De zaterdag en zondag worden afgesloten met een Veluws wildbuffet met live muziek. Naast het inhoudelijke programma zet de organisatie vooral in op een Veluwse herfstsfeer. Met vuurschalen, houtkachels, sfeervolle lichtbakken en veel natuurlijke decoratie wordt het overal genieten. Vier de Veluwe.

Meer informatie op www.rootsinthewoods.nl/apeldoorn

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?