Documentaires Draw Your World over Apeldoornse initiatiefnemer in Zuid-Afrika

Dinsdag 19 juni 2012

Door Redactie

Stichting Draw Your World is een organisatie met Apeldoornse wortels bestaande uit visuele verhalenvertellers. De verhalen die de organisatie vertelt, zijn verhalen in de vorm van o.a. tekeningen, schilderijen, fotografie, film en andere creatieve beeldspraken. Iedereen in de wereld wordt geboren met talent, zo beredeneert de organisatie. Het is aan de organisatie Draw Your world om dat talent te ontwikkelen, zodat het talent wordt vertaald naar een mooi (beeld)verhaal.

De Apeldoornse Gaby Thijsse één van de initiatiefnemers van deze organisatie die wereldwijd opereert. Tezamen met andere creatieven en ondernemers ontwikkelt ze (kunst)projecten, waarbij de creativiteit van kinderen wordt ontplooid. Naast de creatieve ontplooing van kinderen, worden kinderen ook spelenderwijs geinformeerd over belangrijke dingen die spelen in de maatschappij zoals AIDS and HIV.

Onlangs reisde Thijsse samen met een aantal betrokkenen af naar Elandsdoorn in Zuid-Afrika. Draw Your World voerde toen samen met de Apeldoornse Stichting TJOMMIE een kunstproject uit in het township. Ook werden er andere projecten bezocht die ondersteund worden door de Apeldoornse stichtingen, waaronder een kliniek gerund door Apeldoorner Hugo Tempelman (Ndlovu Care Group). Thijsse maakte met Draw Your World 2 prachtige reportages.

Neemt u even de tijd om te zien wat Apeldoorners door middel van samenwerking tussen allerlei organisaties en initiatiefnemers doen om de wereld iets aangenamer te maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!