Douwe Bob en Merol onthuld als eerste artiesten op Maaiveld Festival

Maandag 11 maart 2024

Door Kevin van Es

De eerste drie namen van de derde editie van het Maaiveld festival zijn bekend, zo valt te lezen op de site van de organisatie. Onder andere Douwe Bob, Merol en Sven Ratzke komen in de tweede week van mei naar ‘de Hoofdstad van de Veluwe’. Het Maaiveld Festival biedt op 8 en 9 mei een scala aan optredens, voorstellingen en shows op diverse locaties in de binnenstad van Apeldoorn. 

Headliners

Op woensdag 8 mei kun je genieten van de Amsterdamse singer-songwriter Douwe Bob samen met het Nationaal Jeugdorkest (NJO) Poporkerst. De volgende dag, donderdag 9 mei, staan onder anderen de Duits-Nederlandse zanger en entertainer Sven Ratzke (in samenwerking met het Apeldoornse orkest de Ereprijs) en de Dordtse zangeres Merel Baldé, beter bekend als Merol, op het programma. Alle optredens vinden plaats op het podium bij het Stationsplein.

Culturele hoogtepunten

Met meer dan 25 acts brengt het festival nationale en lokale artiesten samen, die op verrassende wijze muziek, dans, theater en beeldende kunst combineren. Naast bekende namen krijgen ook opkomende en minder bekende artiesten een podium. De bijzondere locaties dragen bij aan de ontdekking van culturele hoogtepunten, waardoor bezoekers een unieke kijk krijgen op het beste van Apeldoorn.

Het Maaiveld Festival is geïnitieerd door de Stichting Culturele Evenementen Apeldoorn, in samenwerking met CODA, Orkest de Ereprijs, GIGANT, ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur), Nationale Jeugdorkesten Nederland en Orpheus. Dit initiatief brengt verschillende culturele instellingen samen om een festival te organiseren dat diverse muziekgenres, beeldende kunst en andere artistieke uitingen op een spannende en verrassende manier met elkaar verbindt.

De rest van de line-up zal in de aanloop naar het evenement, de komende weken, worden onthuld.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!