Een geweldige terugblik: De Staat in Gigant

Maandag 21 mei 2012

Door Ingrid

Peter van Rijsbergen

Birth Of Joy
Een superleuke nieuwe band met zeer toepasselijke naam.
De bevalling: Birth Of Joy’s muziek was hard en heftig. Slim! Omdat ze daarmee het publiek vanuit het Gigantcafé de Gigantzaal introkken.
De joy kwam zeker daarna. Heerlijk! Vernieuwende muziek die je terug brengt naar de oude tijden van MC5, The Doors en zelfs Pink Floyd.

Birth of Joy is onverwachts ouderwets genieten in deze moderne tijd.

De Staat
Voor degenen die ze (nog) niet kennen: het begon in 2009 allemaal als een one-man-project door de Nederlandse zanger, muzikant en componist Torre Florim. Als afstudeerproject schreef, speelde en produceerde hij het prachtige debuutalbum ‘Wait For Evolution’. Maar voordat het zelfs werd uitgebracht, was De Staat al een volledige gekweekte band. Een band die een geweldig concert gaf in de Gigant.

Een korte publieksdialoog bracht de volgende reacties:
“De nummers lijken wel veel op elkaar” – “Ja deels, maar de bekende springen er echt wel uit en dat was helemaal geweldig”.
“Wat stond die toetsenist daar eigenlijk in lelijk trainingsjasje” – “Ja, qua kleding viel hij uit de toon, maar hij kon wel verdomd goed spelen; die beat, dat ritme”.
“Kijk, die zanger krijgt altijd van die rare rode wangen” – “Ja dat is waar, maar hij zweet ook en dat vind ik zo geil”.
“Toch vreemd dat het concert niet uitverkocht was” – “Ja, vind ik ook, maar kan het zijn dat de kaartjes in tijden van crisis voor Apeldoorners toch te duur zijn?”.

De Staat is een unieke opwindende rockband en had honderd procent zeker een uitverkocht Gigant verdiend.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Concert Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!