Een top festival: Afterslag in Apeldoorn

Maandag 16 januari 2012

Door Ingrid

een unieke samenwerking: Vroonphotomotion & D&R Fotografie

Een top festival: Afterslag in Apeldoorn.

Een dagje Afterslag in Gigant afgelopen zondag is als een minivakantie; even weg met vrienden, gezelligheid, kijken en luisteren naar bands met nieuwe muziek en soms bekend klinkende sounds. Afterslag een geweldig initiatief van @podiumgigant en @plato is groots uitgepakt; maarliefst 10 bands traden op tussen 15.00 en 22.00.

-Wolfendale: ze waren nog wat moe van de vorige Noorderslagnacht maar gaven als 1e band wel gelijk een mooi optreden weg. Muzikale schemering boven zonlicht door warme, slimme gitaarsounds en knappe songs.

Het belooft een mooie dag te worden in Gigant.

– A Polaroid View: een jonger bandje en zeker nog een stuk fitter, ze hebben er zin in! De beide frontsingers, swingden met een gelijk ritme mee op hun hoekige, meezingbare, melancholische songs. Hun zichtbare vrolijke energie sprong over op het publiek.

Langzaam werd het drukker en de muziek ruiger, een goede opbouw tijdens Afterslag.

– Automatic Sam: 4 mannen, met een heel eigen manier van het publiek erbij betrekken: ‘Hebben jullie het naar jullie zin? Kom dan naar voren! Het is toch geheel onbeleefd niet bij het podium te staan! Als ik jullie moet halen dan is het vechten hoor!’ Vechten, vrij vertaalt in: hun af en toe snoeiharde garage-, blues- en punkrock in combinatie met energieke headshakes.

– Luik: Een alternatieve band met experimenterende en improviserende sounds; relax, flow met een beat, meditatieve luistermuziek, of heerlijke achtergrond muziek, waardoor het publiek even ruimte zag om met vrienden bij te kletsen.

– GEM: die band net gemist, maar bij navraag in het publiek; de een vond het geluid niet mooi, de ander vond de band juist weer helemaal geweldig.

Dat is het mooie van Afterslag: zoveel nieuw talent, zo veel verschillende muziek. Voor iedereen is er wel een band met een sound die past.

– Kris Berry: heb je geen kaartjes kunnen bemachtigen voor de sound van Caro Emerald dan vind je in Kris Berry een super alternatief. Een zangeres met een prachtig, zuivere en lieve stem.

– Rats On The Rift: een band met een bijzondere performance, opgaand in hun eigen muziek, in zichzelf gekeerd en starend naar de grond. Het past bij hun eigenzinnige underground-achtige rock.

– Bart Constant: zijn opbouw in songs en samenstelling van ritmes volgen niet een traditionele weg. Dit is anders. Met piano, drum en electro geven ze je een: ‘heerlijk, ik heb zin in de zomer’ gevoel.

– De Kraaien: puur entertainment. Wat een show, van deze onherkenbare mannen met kraaienmaskers. Met hun stijl, hun muziek, hun taal: ‘1 en 2 doe maar lekker mee 3 en 4 doe mij dat bier’ of ‘hey, wat heb jij een lekker broekie an, ga je voor mij ff schudden dan’ kunnen ze alles hebben; hiphop, dance en electro. Het Haags kwartiertje werd, hier downtown Apeldoorn, 3 kwartier!

– Moss: al wat bekender en de hoofdact van Afterslag: Het zien van hun soundchecken was al een attractie op zich, maar gelijk hebben ze; ‘je kan maar 1 keer een 1e indruk afgeven.’ Een unieke podiumsetting: iedereen naast elkaar voor op het podium; gelijkwaardigheid, het een kan niet zonder het ander, samen Moss, zonder elkaar kunnen ze niet zoiets geweldigs maken en neerzetten. Een toffe afsluiting van een 1e Afterslag.

Afterslag in Apeldoorn proeft naar meer! Het zou super zijn, te kunnen zeggen: Afterslag to be continued in Apeldoorn, see you next year!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!