Help de bevolking van Oekraïne

Emotie is de energie bij release EP Djablo

Maandag 5 maart 2012

Door Randy Gasper

Ernst van Rossum

Het afgelopen weekend werd keihard ingeluid met een groots hiphopfeest in Podium Gigant. Ondanks fantastische acts uit de koker van de Zwolse Fakkelteitsgroep, kwamen wij voor het knallende voorprogramma van Djablo.

En eigenlijk mag je het geen voorprogramma meer noemen. De Apeldoornse rapper trekt zelf goed gevulde zalen en ook in Gigant begint de zaal door zijn aanwezigheid vol te geraken. Met zijn tomeloze energie, contact met het publiek en dikke beats, rapt hij zijn eigen nummers. De zaal bounced keihard mee.

Het zijn niet zomaar nummers. Djablo maakt van deze gelegenheid gebruik om zijn EP “Aan en Krakend” aan het publiek te presenteren. De EP is sterk, zelfs gevoelig. Speciaal voor zijn vriendin en kindje rapt hij 1plus1. Het nummer wordt zowel op de EP als in Gigant ondersteunt door de Tilburgse zangeres Simoon de Wit. Het nummer raakt je, zoals Djablo continue het publiek weet te raken met zijn muziek, zijn emoties en zijn energie.

De vibe zit er goed in, de crowd krijgt daarna nog meer met o.a. Stick en Kubus. We zagen dat het goed was. Het bevestigde tegelijkertijd de discussie hier op Apeldoorn Direct wat ging over de vraag of hiphop in Apeldoorn nog wel leeft. Een discussie en brainstorm verder, een avond vol feestende hihoppers later, mogen we wel stellen dat hiphop inderdaad leeft.

Gigant was deze avond een geweldige gastheer. Djablo een absolute topper.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?