Expositie sluit Europees Jaar van het vrijwilligerswerk af

Maandag 5 december 2011

Door Redactie

Gerhard Witteveen

Ter afsluiting van het Europees Jaar van het vrijwilligerswerk exposeert de gemeente de tentoonstelling ‘Vrijwilligerswerk in beeld’. Apeldoornse vrijwilligers zijn in de loop van het jaar op de gevoelige plaat vastgelegd door Gerhard Witteveen. Vanaf woensdag 7 december zijn deze beelden te zien in de raadzaal van het stadhuis. Met de expositie wil de gemeente vrijwilligerswerk meer zichtbaar maken en haar waardering uitspreken voor het bijzondere werk dat vrijwilligers verrichten. Bezoekers kunnen naast de foto’s ook kijken naar een terugblik op het Europees Jaar van het vrijwilligerswerk in beeld en zijn er vrijwilligersvacatures te vinden van het Verenigingsburo.

Terugblik

Het Verenigingsburo en de gemeente verzorgen bij de expositie een terugblik op het Europees Jaar van het vrijwilligerswerk. Daarbij worden de vrijwilligersevenementen die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden in beeld gebracht. Daaronder valt bijvoorbeeld de Vrijwilligersnight die in augustus tijdens het filmfestival in Berg en Bos werd georganiseerd.

Vrijwilligersstad Apeldoorn

Apeldoorn is een vrijwilligersstad bij uitstek. Zo’n 40% van de Apeldoornse bevolking zet zich vrijwillig in. Dat gebeurt op diverse manieren: van elke week koffieschenken in het verzorgingstehuis tot het organiseren van een groots evenement. Ook de tijdsinzet varieert van incidenteel tot structureel. Zonder deze bijdrage zou de Apeldoornse samenleving niet kunnen functioneren. Daarom bij deze tentoonstelling ook de vraag aan iedereen: wat doet u aan vrijwilligerswerk?

Vrijwilligersvacatures

Ook kunnen bezoekers recente vrijwilligersvacatures bekijken die bij het Verenigingsburo in de vacaturebank staan. Daarnaast is er meer informatie te vinden over de werkzaamheden van het Verenigingsburo en wat zij vrijwilligers en verenigingen kunnen bieden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!