Fietsers beroofd op de vroege morgen

Dinsdag 31 juli 2012

Door Redactie

Joke de Wolde

De politie is een onderzoek gestart nadat er twee fietsers zijn beroofd. In beide gevallen is de beroving gepleegd door een groepje van vier of vijf jongens. De slachtoffers zijn bedreigd met een vuurwapen of iets wat daar op leek. Er raakte niemand gewond.

De eerste beroving is rond 05.30 uur gepleegd op het fietspad aan het Kanaal Zuid ter hoogte van de fietsbrug (Imkersplaats). Een fietser is aangesproken door een jongeman. Tijdens het gesprek kwam er een groepje van vier á vijf jongens bij staan. Het slachtoffer is bedreigd en moest onder meer geld afgeven.

De tweede beroving vond rond 06.10 uur plaats in de omgeving van de rotonde Matenpoort. Het slachtoffer fietste vanaf de rotonde richting de Molenmakershoek. De man werd aangesproken en even verderop kwamen er meer jongens bij. Ook deze man is bedreigd met een vuurwapen. Met de broodtrommel van het slachtoffer gingen de jongens er vandoor. Deze trommel is van doorzichtig plastic met een blauw deksel en mocht u dit vinden, neem dan contact op met de politie.

Onderzoek

De berovingen zijn gepleegd door een groepje van vier á vijf jongens. De slachtoffers schatten hun leeftijd op ongeveer 14 of 15 jaar. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op om zich te melden. Tips zijn welkom via 0900-8844. Ook anonieme meldingen kunnen worden doorgegeven via 0800-7000

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?