Flashdance de musical “What a feeling”

Zondag 22 december 2013

Door TheaterStefan

Roy Beukers


Dat de dagen voor kerst zijn begonnen is goed merkbaar aan de drukte in schouwburg Orpheus waar we ons opmaakten voor een oude klassieker in een nieuw jasje Flashdance de musical. Flashdance de musical vertelt het verhaal over passie voor dans en je dromen na gaan, het publiek wat hier naar toe gaan zijn de mensen die de filmhit uit 1983 nog op hun netvlies hebben staan of de jonge tienermeisjes die dromen van een grootse danscarrière of gewoon fan zijn van Jim Bakkum een van de hoofdrolspelers.

Het verhaal van de musical gaat over Alex (Rowen Aïda Ben Rabaa) die werkzaam is in de metaalbewerking en in de avond haar passie voor danst uitoefent  in Harrys bar.
In de metaalbewerkingsbedrijf heeft Nick die familie is van de eigenaar (Jim Bakkum) de opdracht heeft gekregen om een ontslagronde te laten plaatsvinden, Nick is een jongen waarvan iedereen gelijk het idee heeft dat hij leeft op het geld van de familie.

Tijdens zijn eerste kennismaking met de werkvloer ontmoet Nick, Alex maar het is natuurlijk zoals het in een goed verhaal hoort geen liefde op het eerste gezicht en kost ook de hele eerste akte voordat ze elkaar vinden.
Alex droomt ondertussen van een danscarrière en komt regelmatig bij haar tante/vriendin Hanna (Carry Tefsen) die haar aanmoedigt niet te kiezen voor de zekerheid in de metaalbewerking maar juist haar passie/droom achter na te jagen in de dans. Na veel er om heen gedraai besluit Alex na de dood van Hanna toch auditie te doen en wordt aangenomen op de dans academie.

De musical haalt een actueel thema als de bezuinigingen aan, maar ook dat je altijd je dromen moet achter aan gaan, je kan kiezen voor zekerheid en ongelukkig worden of je droom achterna gaan en op je bek gaan maar wel met de gedachte leven ik heb het wel geprobeerd.

De musical heeft een geweldige 4 koppige band die met een hedendaagse sound het gevoel van toen terug brengen en  dat alles in een prachtig decor/belichting daarnaast zijn de Choreografien van  Roy Julen echt prachtig om te zien.

Een geslaagde avond voor jong en oud de show van Albert Verlinde Entertainment is nog tot eind januari te zien in heel Nederland.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!