Help de bevolking van Oekraïne

Forest Fairytales De Opening!

Maandag 17 oktober 2011

Door Ingrid

Vrijdagavond een Koninklijke binnenkomst: over de rode loper! Het past bij het sfeertje van Forest Fairytales en bezorgde bij iedere genodigde een glimlach op het gezicht. Onder het genot van een suikerspin stroomt de entree langzaam vol met genodigden, sommigen zijn al een fairytale op zich.

Vier prachtige meiden, lief en mysterieus gekleed, brachten ons naar de volgende ruimte waar Ilse Brinkman (vertelgenootschap) ons een spannend ‘voor het slapen gaan’ verhaal vertelde over het witte wief uit Hoog Soeren. Ergens, door het verhaal heen vertelden twee kleine meiden elkaar hun eigen verhaal, zo schattig. Muziek deed ons uit het sprookje ontwaken en bracht ons naar de volgende ruimte. Een ruimte met een feeërieke sfeer en een schommelende bosnimf (Saniye Zweers) waar we konden luisteren naar haar warme stem en prachtige songs.

Daarna opende Carin Reinders (directeur CODA) en Guido de Vries (gastcurator) deze nieuwe unieke tentoonstelling waar bos en stad over elkaar heen worden gelegd. Een tentoonstelling met een fascinerende mix in kunst. Kunst die je verwondert: door prachtige uitvoeringen en materialen, kleurrijk en duister. Kunst die je verwart: natuur omgetoverd in stadse snelheid. En kunst die je verstoort: duizelig worden door een groots lijnenspel.

Kortom: Deze kunst is een aanbeveling voor al je zintuigen!  Forest Fairytales is te zien in het CODA Museum van 15 oktober 2011 t/m  22 januari 2012.

Foto’s: Robin van der Spek | D&R fotografie

  

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst Museum Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?