Foto-expositie CODA Bibliotheek: Macro Mania, kleine beestjes groot maken

Dinsdag 23 december 2014

Door CODA

© Robbie Veldwijk

Robbie Veldwijk fotografeert al sinds 2007, maar hij is sinds een paar jaar in de ban van macrofotografie. Het is hierbij voor hem vooral de kick om kleine beestjes groot op de foto te krijgen. Inmiddels zijn vele insecten groots door hem vastgelegd en een selectie van deze foto’s is in de maand januari te zien in CODA Bibliotheek aan de Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn.

Veldwijk begon met het fotograferen van vliegen – insecten die zoveel interessanter zijn om naar te kijken via de macrolens dan met het blote oog. Met dit enthousiasme is hij ook andere insecten door de macrolens gaan bekijken en het uiteindelijke resultaat is in deze expositie te zien. Fotograferen is voor Veldwijk ontspannen: even helemaal niets anders dan samen met de camera op zoek naar mooie onderwerpen en plekken. In het algemeen fotografeert hij van alles en die diversiteit vindt hij prettig. Naast alleen op pad gaan, fotografeert hij ook graag samen met anderen omdat je altijd van elkaar kunt leren en elkaar kunt inspireren. Tegenwoordig is veel mogelijk qua nabewerking zodat je ook minder mooie of leuke foto’s toch wat extra’s kunt geven. Veldwijk probeert dit zoveel mogelijk te voorkomen door het fotografisch op te lossen.

Deze foto-expositie is van 2 tot en met 31 januari 2015 tijdens reguliere openingstijden gratis te bekijken in CODA Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn. Kijk voor actuele openingstijden op www.coda-apeldoorn.nl/openingstijden.

 

02.01.2015 t/m 31.01.2015 | gratis toegang

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!