Frans Polman exposeert in het Amstel Hotel

Dinsdag 8 juli 2014

Door Redactie

© Frans Polman

Frans Polman wordt geroemd om zijn beeldende kunst en zijn indrukwekkende werk is inmiddels opgenomen in diverse (inter)nationale privécollecties. Deze prachtige kunst hangt helaas achter gesloten deuren maar mocht jij zijn werk toch willen bewonderen? dat kan! De in Apeldoorn geboren en getogen kunstenaar exposeert tot en met 30 augustus in het sterrenrestaurant La Rive in het Amsterdamse Amstel hotel.

In zijn kunstwerken maakt hij gebruik van verschillende structuren en materialen zoals: hout, staal en brons. Door te spelen met het formaat van zijn kunstwerken en door constant gebruikt te maken van verschillende materialen, structuren en afwisselend kleurgebruik blijft hij zichzelf ontwikkelen als mens en als kunstenaar.
 

720° Revolving

“Uniek is zijn collectie ‘720° revolving’. Een van hout gemaakt vier dimensionaal wandsculptuur die door een vernikkeld ophangsysteem ‘zwevend’ van de wand komt te hangen. Het is mogelijk het object een kwartslag naar links of naar rechts te draaien én het sculptuur kan worden omgedraaid waardoor de achterkant de voorkant wordt. Door de bijzondere manier waarop het hout bewerkt is én de samenstelling van de kleuren zal het object de kijker keer op keer een andere beleving geven.” ( foto bij het artikel)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!