Game vertelt verhaal van Gelderlandse collectiestukken

Dinsdag 16 februari 2021

Door Tim Uilen

Emile Jansen

Een virtual reality game met 3D gescande collectiestukken uit de geschiedenis van Gelderland. ‘Schatkamers van Gelderland’ brengt al deze archeologische objecten virtueel bij elkaar. De game is, in opdracht van Erfgoed Gelderland, door mediabedrijf Het Nieuwe Kader geproduceerd. Erfgoed Gelderland hoopt op deze manier de verhalen op een nieuwe manier te vertellen. ‘Schatkamers van Gelderland’ zal te beleven zijn in Gelderse musea, zodra deze musea weer open kunnen.

‘Schatkamers van Gelderland’

Virtual reality neemt de bezoekers mee in een avontuur door de tijd. De Apeldoornse acteur Emile Jansen, bekend van onder andere ‘Goede tijden, Slechte tijden’ en ‘Komt een man bij de dokter’, heeft de hoofdrol binnen het spel. Hij speelt de Goede Professor en de Slechte Professor; samen hebben zij een tijdsmachine gebouwd en zo reizen de bezoekers terug de tijd in.

De game kan door 2 spelers gespeeld worden, waarbij één van de spelers een VR-bril op heeft. Ze reizen terug in de tijd om de schatten van Gelderland te redden. Deze schatten zijn 3D gescande collectiestukken die in Gelderse musea staan. De stukken zijn nu al online te zien, je kunt alles in 360 graden bekijken en zo ook interessante details ontdekken.

Erfgoed Gelderland werkt met meer dan 200 erfgoedorganisaties samen om kennis te delen en het erfgoed te presenteren. Met dit project willen zij fysieke objecten virtueel samenbrengen. Zo kunnen verschillende musea samen één verhaal vertellen, maar toch hun pronkstukken behouden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!