Gebroken beelden wellicht naar ziekenhuis

Donderdag 20 juli 2017

Door Daniel van Harmelen

Gerard Oltmans

De beelden ‘de Optimisten’ van Hanspeter Nagtegaal die in mei en februari dit jaar door vandalen gesloopt zijn staan nog bij hem in zijn atelier, maar Nagtegaal laat zich door de tegenslag niet uit het veld slaan. Als een ware optimist denkt hij na over de toekomst van de drie beelden. En die ligt wellicht bij Gelre Ziekenhuizen, liet hij woensdagochtend weten.

,,Ik zat heel stout te denken, wellicht bij Gelre Ziekenhuizen, in de vertrekhal”,  vertelt Hanspeter bij radioprogramma ‘Goedemorgen Stedendriehoek!’ van RTV-Apeldoorn. Nagtegaal hoopt dat mensen op die manier ,,optimistisch het ziekenhuis in en uit kunnen gaan”. Hij moet zelf nog wel contact opnemen met het ziekenhuis om te zien of er interesse voor is.

De beelden komen niet meer terug bij Orpheus. Gelre Ziekenhuizen zegt in een reactie graag in gesprek te gaan met de kunstenaar, volgens een woordvoerder zouden de beelden een toevoeging kunnen zijn aan de kunstroute. ,,Maar dat is aan de kunstcommissie van het Gelre Ziekenhuis, uiteraard”, laat de woordvoerder weten.

Er heeft zich ook al een liefhebber van de drie beelden gemeld, maar Nagtegaal zegt toch liever een openbare plek te hebben ,,waar veel mensen het zien”. Dat is volgens hem dan ook juist het doel van de beelden. ,,Ik zie dat mensen blij worden om mijn kunstwerken te zien, ze gaan ervan lachen. Vandaar ook de naam”.

Het zal nog wel even duren eer de beelden hun intrek kunnen nemen bij (al dan niet) het Apeldoornse ziekenhuis, want de schade is aanzienlijk. Voor het helen van beelden is het ziekenhuis helaas niet ingericht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!