Help de bevolking van Oekraïne

Gedichtendag met oude en nieuwe stadsdichter als opening van de tweede nationale Poëzieweek

Dinsdag 21 januari 2014

Door Agenda

Poëziefeest op donderdag 30 januari in CODA Museum

De vijftiende editie van de Gedichtendag heeft als thema ‘Verwondering’ en deze dag wordt traditiegetrouw de laatste donderdag van januari gehouden. Met deze Apeldoornse editie van de Gedichtendag opent CODA de Poëzieweek die van 30 januari tot en met 5 februari op verschillende plaatsen in Nederland en Vlaanderen gevierd wordt. De avond staat in het teken van poëzie en het afscheid van stadsdichter Ria Borkent en kennismaking met haar opvolger Hanz Mirck en zijn werk. Dit poëziefeest begint om 20.00 uur in het auditorium van CODA Museum; de toegang is gratis.

Bezoekers kunnen vanaf 20.00 uur luisteren naar indrukwekkende poëzievoordrachten van (Apeldoornse) dichters; de presentatie van deze avond is in handen van Guus Essers en de nieuwe Apeldoornse Stadsdichter Hanz Mirck. Een speciale rol is overigens weggelegd voor Zwaan Noorlander: zij is als Apeldoornse Voorleeskampioen tweede geworden tijdens de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2013.

Voor de muzikale omlijsting van deze avond zorgen Guus Essers en André de Graeff. Boekhandel Nawijn & Polak is zoals altijd weer aanwezig met een poëzie- en informatietafel en CODA heeft een bundeling van de voorgedragen werken beschikbaar.

U vindt CODA Museum aan de Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn. De deuren van het auditorium gaan om 19.45 uur open, de toegang is gratis. Informatie vindt u ook op www.coda-apeldoorn.nl/gedichtendag.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?