Gemeente zoekt jonge testrijders elektrische scooter

Woensdag 26 maart 2014

Door Redactie

Rob Voss

Apeldoornse jongeren kunnen vanaf vrijdag 28 maart twee dagen lang gratis een elektrische scooter testen. Met de campagne Electric Heroes willen de gemeente Apeldoorn en de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) het gebruik van elektrische scooters onder jongeren bevorderen. De eerste testrijder – leerling van het Helicon MBO in Apeldoorn – ontvangt vrijdag de sleutels voor de scooter uit handen van milieuwethouder Olaf Prinsen.

Het gebruik van scooters is populair onder jongeren. Ze zijn betaalbaar en vanaf hun 16e jongeren rijden op een scooter. Scooters hebben ook een keerzijde. Ze maken geluid. Eén op de vier mensen in Nederland klaagt over geluidsoverlast van traditionele scooters. De NSG en Gemeente Apeldoorn willen daarom het gebruik van elektrische scooters onder jongeren stimuleren.

Onder het motto eerst zien dan geloven kunnen jongeren in Apeldoorn een elektrische scooter twee dagen lang gratis testen. Jongeren kunnen zich hiervoor inschrijven op www.electric-heroes.nl. Op deze website kunnen ze tevens hun ervaringen kwijt, eventueel geïllustreerd met een filmpje of foto’s. De twee best bekeken inzendingen winnen een scooter.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!