Giro Gelderland verbindt

Woensdag 28 oktober 2015

Door Redactie

De volgende stap op weg naar één groot roze feest is gezet. De vier overheden Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en de provincie Gelderland hebben hun unieke samenwerking rondom de organisatie van de start van de Giro d ’Italia in Gelderland vastgelegd in een Bestuursovereenkomst. Hierin staan afspraken over de omvang van het evenement, de wijze van organisatie, ieders aandeel daarin, het financiële kader, de verdeling van de kosten en de inzet van de ambtelijke capaciteit.

De samenwerking tussen de gemeenten en de provincie is in die zin uniek dat zij zelf de organisatie van het vierdaagse evenement ter hand nemen. Met het evenement geven de gemeenten en de provincie Gelderland invulling aan verschillende beleidsdoelen op het gebied van economie, vrijetijdsbesteding, sport en promotie van Gelderland.

Verbondenheid
Een van de kernwaarden van het project is verbondenheid. Giro Gelderland draagt bij aan het versterken van de onderlinge verbondenheid van inwoners, ondernemers en betrokken overheden onderling. Gedeputeerde Jan Markink: “Ik ben er trots op dat we dit als overheden samen doen. Er zijn veel verschillende belangen en het vraagt vertrouwen en goede afspraken om de Big Start tot een succes te maken. En die afspraken liggen er nu. En je merkt dat een intensieve samenwerking als deze zorgt voor verbroedering”.

Begroting
Naast de Bestuursovereenkomst zijn ook de projectbegroting, het Governance-protocol (hoe werken de overheden samen) en het projectplan Giro Gelderland in de colleges vastgesteld. Voor het uiteindelijke akkoord op de projectbegroting is nog de instemming van Provinciale Staten nodig tijdens de behandeling van de provinciale Begroting 2016 op woensdag 11 november as. De bijdragen die de vier overheden beschikbaar hebben gesteld om de start van de 2de grootste wielerronde ter wereld in Gelderland te realiseren blijft ongewijzigd: € 5 miljoen vanuit de provincie Gelderland en een bijdrage van de gemeenten Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen van elk € 350.000,-.

Doe je mee?
Wilt u op de hoogte blijven van de Giro Gelderland? Kijk dan op www.girogelderland.nl, meldt u aan voor de nieuwsbrief of volg ons via Facebook en Twitter. Wij kunnen de hulp van vele vrijwilligers goed gebruiken. Wilt u ook meedoen? U kunt zich hier aanmelden.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Masja van der Wielen, (026) 359 91 12 of + 31 6 52 80 18 22. Email: m.vander.wielen@gelderland.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!