Help de bevolking van Oekraïne

Goud voor Aventus-student Stefan Heerink tijdens EuroSkills 2014

Dinsdag 7 oktober 2014

Door Redactie

Stefan Heerink (foto: links), student Timmerman bij Aventus, heeft afgelopen zondag een gouden medaille gewonnen tijdens EuroSkills 2014 in het Franse Lille. Bij deze kampioenschappen voor jeugdige vakmensen uit heel Europa behaalde hij met zijn teamgenoot Jasper Luft van ROC van Twente de eerste plaats.

De opdracht bestond uit het maken van twee zadeldaken die onder een hoek in elkaar staken. Een ingewikkelde constructie, die lastig was om te realiseren. Stefan en Jasper werden Europees kampioen met een werkstuk met mooi sluitende verbindingen, een prima maatvoering en een prachtige afwerking. Uiteraard was de vreugde na afloop groot. Naast de gouden plak, kregen ze ook een medaille voor excellent vakmanschap, omdat zij boven de gemiddelde norm van 500 punten scoorden.

EuroSkills zijn de tweejaarlijkse Europese kampioenschappen voor beroepen. Aan de vierde editie in het Franse Lille namen 450 jonge vakmensen uit 25 Europese landen deel. Team Nederland bestond uit 32 Nederlandse kampioenen en stond onder leiding van Skills Netherlands.

Het grootste beroepenevenement van Europa werd bezocht door 90.000 bezoekers. Ook diverse Tweede Kamerleden brachten een bezoek en waren erg enthousiast. De volgende editie vindt in 2016 plaats in Göteborg, Zweden. Volgend jaar vindt het WK voor beroepen, WorldSkills, plaats in augustus in Sao Paulo, Brazilië.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?