Gymnasium klas 3C in actie voor deelnemer WK dammen

Donderdag 2 oktober 2014

Door Eva Houtjes

Eva Houtjes

Dat slimme kinderen, denksporten en Gymnasium goed samengaan, blijkt wel op het Gymnasium in Apeldoorn. Die school telt maar liefst 2 Nederlandse jeugdkampioenen schaken en een Nederlands jeugdkampioen sneldammen. Voor deze laatste gaat klas 3C van het Gymnasium actie voeren om geld op te halen. Want… Vincent Houtjes mag over 4 weken naar het WK dammen. Hij heeft een sponsorplek toegewezen gekregen, maar zoekt nog sponsoring!

“Toen de mentor vroeg of de klas wilde helpen om geld op te halen om naar het WK te kunnen, zei iedereen eigenlijk meteen Ja”, vertelt Vincent Houtjes enigszins verbaasd. “Drie meisjes in de klas, die wel vaker fondsenwerfacties op touw zetten, meldden zich als coördinatoren en zorgen dat de actie gaat lopen. Het is de bedoeling dat binnen school op vrijdag 3 oktober allerlei lekkers wordt verkocht in de kleine en grote pauze om op die manier geld in te zamelen voor Vincent”, laat de mentor weten. Vincent is in 2010 en 2011 op het EK 13e geworden. Hij deed nog niet eerder mee aan een WK. “Toen ik dus benaderd werd voor deze sponsorplaats was het zo’n buitenkans, die je niet zomaar laat lopen. Vandaar dat er nu nog hard wordt gewerkt om het geld voor deelname en de sponsorplaats bij elkaar te krijgen. Maar als het aan klas 3C ligt, wordt het Gymnasium door de actie mijn hoofdsponsor”, lacht Vincent.

Wie Vincent ook financieel wil ondersteunen of wie hem wil volgen tijdens het WK kan terecht op zijn speciale WK actie website: www.houtjes.com/vincent/WK2014. Team KNDB kan gevolgd worden via www.jeugddammen.com.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!