Gymnasium leerling Vincent Houtjes naar NK dammen

Woensdag 9 april 2014

Door Redactie

Vincent Houtjes

De uit Heerde afkomstige Vincent Houtjes, leerling van het Gymnasium Apeldoorn, won zaterdag 5 april de halve finale NK dammen in de leeftijdsgroep tot 14 jaar. Met elf punten uit 7 partijen hield hij een punt voorsprong op de nummers 2 tot en met 4. De finale NK Pupillen wordt van 28 april tot en met 3 mei gehouden in Doetinchem.

Na een flitsende start met 7 punten uit vier partijen op de eerste speeldag, had Vincent een zeer goede uitgangspositie voor plaatsing voor het NK. De vijfde ronde beging Vincent in een gewonnen stand een pijnlijke vergissing, die hem bijna de partij kostte. Hi

j kwam een schijf achter, maar wist zich nog knap naar remise te knokken. Na winst in ronde 6, wist hij dat in ronde 7 remise genoeg zou zijn voor plaatsing. Met 4 winstpartijen en 3 remises bleef de 2e jaars gymnasiast dus ongeslagen en werd hij zelfs poulewinnaar. De andere vier pupillen die zich in Dedemsvaart voor het NK wisten te plaatsen zijn: Age Brouwer (Urk), Tristan van der Velde (Putten), Tom Molenaar (Brummen) en Niels van Ginkel (Wezep).

Meer informatie op www.jeugddammen.com

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?