Help de bevolking van Oekraïne

Het geheugen van Apeldoorn is…

Maandag 22 oktober 2012

Door Redactie

D&R Fotografie

Partners in het Erfgoedplatform en CODA realiseren een unieke website om met inwoners van Apeldoorn te bouwen aan collectief en levend Apeldoorns Geheugen.

Hoe zag het Raadhuisplein er vroeger uit? Wat gebeurde er in 1356 op de Loenense Vrijenberg? En wat heeft Zwitsal met Apeldoorn te maken? Het Geheugen van Apeldoorn (www.geheugenvanapeldoorn.nl) geeft alle informatie. Iedereen kan hier vanaf 26 oktober digitaal grasduinen in de geschiedenis van Apeldoorn en een historische ontdekkingstocht maken aan de hand van verhalen, foto’s, kaarten en routes door de stad. En dat niet alleen. Bent u de eigenaar van een bijzondere foto die niet mag ontbreken of heeft u een historisch verhaal over uw wijk, straat of huis? Dan kunt u deze informatie eenvoudig zelf toevoegen. Zo bouwen we gezamenlijk aan een collectief en levend geheugen van Apeldoorn.

Het Geheugen van Apeldoorn is een digitale schatkist gevuld met de rijke geschiedenis van Apeldoorn en omliggende dorpen. De website licht bijzondere plaatsen, monumenten en kunstobjecten uit. Door historische kaarten over de huidige plattegrond te leggen, is te zien hoe het stadsbeeld in de loop der jaren veranderd is. De verhalen en herinneringen van Apeldoorners spelen op www.geheugenvanapeldoorn.nl een zeer belangrijke rol. Omdat deze website gebaseerd is op Google Maps, kan iedereen participeren door persoonlijke, historische verhalen, herinneringen en foto’s toe te voegen. Bezoekers van de website kunnen aan de hand van wandel- en fietsroutes historisch Apeldoorn ontdekken. Klik je op een bepaalde straat of pand, dan krijg je toegang tot alle historische informatie die daarover online beschikbaar is.

Kortom, het Geheugen van Apeldoorn is de verzamelplaats voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Apeldoorn en omgeving of daar iets over kan en wil vertellen. Met deze website bouwen we gezamenlijk aan een collectief en levend Apeldoorns geheugen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?