Het weekoverzicht: wat gebeurde er in Apeldoorn?

Zondag 4 maart 2012

Door Brian Kok

Ernst van Rossum

Er gebeurt altijd wel wat in onze stad Apeldoorn. Alleen is het probleem, dat vaak weinig van ons de gebeurtenissen van afgelopen week te horen krijgen. Vandaar dat ik ze hier voor jullie even op een rijtje heb gezet!

Zondag 26 februari:

Vanaf volgende maand beginnen scholieren van het Christelijk Lyceum met het aanleggen van een moestuin langs het Apeldoorns kanaal. Dit doen zij nadat het plaatselijke architectuur centrum met het idee was gekomen. Ze zullen hier in april, mei en juni bezig gaan met het verbouwen van allerlei eetbare producten.

Maandag 27 februari:

De laatste tijd ontstaat er steeds meer overlast veroorzaakt door jongeren in de wijken Ossenveld en Woudhuis. Dit komt volgens het bestuurslid van de wijkraad Jan dirk van der Borg door het weinige aantal voorzieningen in de wijk. Er is dan wel een Johan Cruyff Court en een jongerenavond voor jongeren vanaf 12 jaar op de donderdag en vrijdagavond in het wijkcentrum het Bolwerk, maar toch wordt er door de buurt veel overlast ondervonden. Vooral rond het ontmoetingscentrum en de Charly aan de Linie. Volgens van der Borg is het uiterst belangrijk dat de huidige jongerenwerker behouden blijft en dat er voor de oudere jeugd een café en buitensportplaats gerealiseerd wordt.

Dinsdag 28 februari:

Misschien vind je het niet super interessant, maar het is vaak toch goed te weten hoe het er politiek in jouw plaats aan toe gaat. Interim burgermeester Hans Esmeijer bestuurt op dit ogenblik Apeldoorn in zijn eentje. Dit komt omdat alle wethouders zijn afgetreden na het ernstige falen rond het grondbedrijf, kort gezegd houdt dit in dat de gemeente veels te veel grond heeft gekocht en niet heeft kunnen verkopen vanwege de crisis. Ook is het op dit moment niet rendabel om het besluit te nemen hier te gaan bouwen, omdat de huizenmarkt op z’n gat ligt. Hierdoor heeft zich nu in de gemeente Apeldoorn een enorme schuld opgebouwd van enkele honderden miljoenen Euro’s. Esmeijer hoopt op een nieuwe burgermeester die in mei aan zal treden.

Woensdag 29 februari:

Op woensdag 29 februari zijn 125 leerlingen van basisschool de Diamant onder begeleiding van de politie naar hun nieuwe locatie, genaamd het Kristal in Zuidbroek, verhuisd. Het zijn de kinderen uit het ontwikkelingsgericht onderwijs die naar de nieuwe locatie verhuisd zijn. Kinderen die programmagericht of ervaringsgericht onderwijs volgen blijven op de oude locatie.

De JT bioscoop Tivoli, heeft bekend gemaakt dat zij aankomende dinsdagmiddag hun deuren openen voor kinderen aangezien de docenten gaan staken. Vanwege de lerarenstaking verwachten zij veel lesuitval, waardoor zij speciale middagvoorstellingen ingelast hebben. Kaartjes voor deze speciale voorstellingen kosten €5,- (hetzelfde tarief geld voor de 3D voorstellingen). Het aangepaste middagprogramma vindt je op de site van JT.

Donderdag 1 maart:

Vandaag is bekend geworden dat de Apeldoornse voetbalvereniging AGOVV niet zal degraderen dit jaar. De organisatie van de eerste divisie laat dit vandaag weten. Dit komt niet omdat de club zo goed gespeeld heeft afgelopen seizoen, maar puur omdat de twee clubs die zouden kunnen promoveren naar de Jupiler League dit afgewezen hebben.

Nog een sportief nieuwtje. Vandaag opende ook Apeldoorn Bootcamp zijn deuren. Figuurlijk dan, want de bootcamp activiteiten die hier worden gehouden vinden plaats in de buitenlucht. HIER op Apeldoorn Direct kan je meer informatie krijgen over deze sportieve buiten-activiteiten.

Vrijdag 2 maart:

Vrijdag was de officiële releaseparty van het nieuwe album van de Apeldoornse rapper Djablo. Het nieuwe album heet Aan en Krakend, zijn releaseparty vond plaats in een goedgevuld Gigant. Een verslag vind je maandag terug op Apeldoorn Direct.

Er hebben inmiddels al 25 jongeren hun handtekening gezet om te komen werken in de zorg. De Zorggroep Apeldoorn wil graag dat scholieren in hun vrije tijd komen werken bij de verpleeghuizen. Er worden nog mensen gezocht de leeftijd die gewenst is 16 á 17 jaar, mocht je hierin geïnteresseerd zijn dan kun je jezelf aanmelden op http://www.helpenindezorg.nl/

Zaterdag 3 maart:

D66 voorman Alexander Pechtold was te gast bij Nawijn en Polak om een lezing te geven. Tevens was hij aanwezig om zijn boek  en bestseller Henk, Ingrid & Alexander te promoten. Bezoekers konden het boek laten signeren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!