Het Zwitsalterrein: een toevoeging of een belemmering voor de binnenstad?

Donderdag 30 oktober 2014

Door Redactie

© 055Apeldoorn

Het Zwitsalterrein in Apeldoorn bruist van de energie en nieuwe initiatieven. Het oorspronkelijke burgerinitiatief dat inmiddels samenwerkt met de gemeente Apeldoorn om de invulling van het terrein te bepalen blijft zich ontwikkelen, dit tot ongenoegen van een aantal organisaties. Recentelijk stonden in de Stentor een tweetal artikelen over dit terrein. Daarin stond dat de Apeldoornse horeca de komst van het Zwitsalterrein als locatie voor evenementen vreest, en dat de gemeente Apeldoorn de mogelijkheden van het terrein afremt.

Bestemmingsplan
In de Stentor valt te lezen dat de gemeente in het eerste concept van het bestemmingsplan voor De Zwitsal heeft aangegeven dat per jaar maximaal twintig evenementen gehouden mogen worden op het terrein, met de restrictie dat een evenement maximaal 5 dagen mag duren inclusief op en af- bouw.

Horecavoorzitter Hans Hendriks vindt de plannen voor het Zwitsalterrein haaks staan op het beleid dat de gemeente Apeldoorn heeft voor de binnenstad.  Het bestemmingsplan biedt onder meer plek voor zelfstandige horeca-gelegenheden van maximaal 500 vierkante meter en een gezamenlijk maximum van 1500 vierkante meter. ,,Dan kunnen er drie horecagelegenheden komen, maar ook tien. Bij elkaar is het gigantisch veel”, zegt Hendriks. Ook het toestaan van evenementen op het Zwitsalterrein heeft volgens Hendriks gevolgen voor de binnenstad.

 

Apeldoorn Direct is benieuwd naar jouw mening. Hoe kijk jij hier tegenaan? Laat een reactie achter.

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Horeca

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!