Hille wint in Apeldoorn, door naar finale GPvN

Maandag 17 september 2012

Door Redactie

Henk Schrier

Afgelopen vrijdag vond in de Gigant de halve finale plaats van de Grote Prijs van Nederland. Een week eerder was daar categorie hiphop aan de beurt, vrijdag gold de categorie: bands.

De halve finalisten waren AFKA, Koonian, MY PROPANE, Hille, Sideditch en The Sidekicks. In een redelijk gevuld Gigant zagen de bezoekers  hoe deze bands streden om een plek in de finale die op 8 december wordt gehouden in poptempel Melkweg in Amsterdam. Qua muziek ging het van enigszins excentriek naar hard rock. De ene band zag er extravaganter uit dat de andere. De bands maakten het de jury niet makkelijk. Allen lieten ze zien met een terechte muzikale reden in de halve finale te staan. Uiteindelijk imponeerde de band Hille de jury het meest, waardoor zij zich kunnen gaan klaarstomen voor de grote finale in de Melkweg.

De bezoekers werden tijdens de halve finale van De Grote Prijs van Nederland nog getrakteerd op een optreden van WOOT, de band die voor jaar de Grote Prijs van Nederland won in de categorie rock/alternative. Hoewel Gigant niet was uitverkocht (iets meer dan halfvol zo op het oog), was het publiek de grote winnaar. Zij zagen de topbands van nu en morgen tijdens een sfeervolle ambiance in de popzaal van Gigant.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?