Hoe poets je netjes je ex weg?

Donderdag 24 maart 2016

Door Redactie

Apeldoornse fotografen willen van de Kunstroute op zondag 3 april een flitsend evenement maken. De Kunstroute heeft dit jaar voor het eerst plaats onder auspiciën van Apeldoorn Direct. In tegenstelling tot andere kunstroutes zijn de deelnemende kunstenaars daadwerkelijk actief. Ze doen aan beeldhouwen, halen hun penselen voor de dag terwijl de fotografen uitpakken met speelse, korte workshops. Van modelfotografie tot het verwijderen van je ex van jouw lievelingsfoto.

Dat laatste is een idee van Henry Faber. De Apeldoorns beroepsfotograaf strijkt voor de gelegenheid neer in Heerlijk Lokaal dat is gevestigd in gebouw Tot2021, op de hoek van de Stationsstraat en Molenstraat-centrum. Hij heeft in de horecagelegenheid een expositie ingericht met eigen werk. Daarnaast helpt hij belangstellenden met simpele Photoshop-klussen. ,,Wie zijn of haar ex gratis wil laten wegwerken, kan bij mij terecht’’, zegt de fotograaf lachend. ,,Maar dan moet je wel de bewuste foto meenemen.’’

Wie in het voormalige gebouw van CB aanklopt, kan in het zogeheten Hertzberger Art Parc een workshop verwachten van fotograaf Wilko van der Ploeg. Onder zijn hoede kan iedereen gratis een kwartiertje les krijgen in modelfotografie. Wilko zorgt voor het model, degene die mee wil doen moet zijn eigen camera meenemen.

Ook Gerard Oltmans van Studio 21 Din aan de Kanaalstraat, draagt een steentje bij. A raison van 10 euro kunnen bezoekers een digitale foto laten maken. Het bedrag dat op 3 april wordt binnengehaald gaat naar een goed doel: Help Portret. Oltmans is daarvan een van de ambassadeurs in Apeldoorn.

Vanaf donderdag 31 maart liggen er plattegronden met de 21 locaties van de Kunstroute gereed bij onder meer CODA en ACEC. Ook de drie horecabedrijven (Cafeetje van Marja, Salon 1813 en Heerlijk Lokaal) hebben plattegronden uit beperkte voorraad leverbaar. Op=op!

Bovenste foto: Wilko van der Ploeg door Gerard Oltmans

Foto met badeend: Henry Faber

Onderste foto: Gerard Oltmans (tijdens Help Portret)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunstroute

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!