Huiskamerconcert comeback van Yellow Pearl?

Maandag 3 september 2012

Door Randy Gasper

Randy Gasper en Peter Vroon

Je neemt wijn, bier, live-muzikanten die in je huiskamer spelen en een dakterras voor de rokers en je hebt de setting van een ideaal huiskamerfeest. Elke laatste zaterdag van de maand organiseert Apeldoorner Bart Lauw midden in het hart van de Hoofdstraat dit sfeervolle feestje voor vrienden en bekenden en daarvan weer bekenden. En soms weer vrienden.

Bart is op en top muziekliefhebber. Zijn kasten staan vol CD’s (ronde schijfjes met muziek) en boeken met jazz als onderwerp. Zijn huiskamer is niet extreem groot, oogt studentikoos, maar is groot genoeg voor een piano, microfoon en wat versterkers. De aanwezige muzikanten pluggen in, jammen met elkaar of spelen eigen repetoire. Voor wie niet kan zingen, rest het toekijken, het beluisteren en het goede gesprek in relaxte sferen.

Alles is aanwezig, zo’n 100 man publiek verspreid over de hele avond. Jong, oud, dik, dun, blank, gekleurd, man, vrouw… Muziek verbroedert. Dat is altijd al zo geweest en het zal altijd zo zijn. De jongste zal iets van 18 geweest zijn, de oudste was een dame van 76.

Suprise-act was afgelopen zaterdag Yellow Pearl. De band die in 2004 hoge ogen gooide met hits als For You and Me en See You Again, waren voor deze huiskamer gelegenheid weer bij elkaar. Niet geheel in de originele formatie, maar met weltegevoegde passievolle muzikanten, speelden zij die avond onder leiding van zanger Emiel Pijnaker hun grootste hits.

Zij werden voorafgegaan door lokale talenten die covers of hun eigen nummers zongen. Ook de Apeldoornse band The Doots brachten hun beste nummers ten gehore. De aanwezigen in de huiskamer genoten volop van het leukste avondje uit in Apeldoorn.

De vraag die bleef hangen was natuurlijk:
Waren wij bij Bart getuige van de comeback van Yellow Pearl?

Die vraag werd aan menig bandlid gesteld en zelden ontkent. Maar wie, wat, waar en wanneer?

De volgende Bart’s huiskamerjam is zaterdag 29 september. Twee belangrijke spelregels voor dit huisfeest: je bent vriend of bekende van Bart Lauw of een bekende van die vriend of bekende. Als je komt, neem je zelf bier, wijn of voldoende snacks mee om de koelkast de hele avond gevuld te houden.

Foto’s: Randy Gasper (iPhone) en Peter Vroon (zwart/wit)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!