Help de bevolking van Oekraïne

Interessante expositie in Galerie H10a

Vrijdag 25 juli 2014

Door Ben Eggermont

© Gallery H10a

Aan de Hoofdstraat 10a, naast de Mariakerk, of zoals de nieuwe naam luidt: onze Lieve Vrouwekerk, is Galerie H10a gevestigd. Deze wordt door de Apeldoornse kunstenaars Roel Ottow en Anneke Eggermont beheerd. Sinds ruim 2 jaar worden hier exposities georganiseerd van zowel Apeldoornse als niet Apeldoornse kunstenaars met een aantrekkelijke mix van stijlen en vormen.

In de maanden augustus en september 2014 is de expositieruimte van Galerie H10a het domein van 2 gerenommeerde kunstenaars, Marc de Klijn met schilderijen en Henny van Hartingsveldt met keramiek.

Marc de Klijn en Henny van Hartingsveldt woonden van 1991 tot 2013 in Kampen. Daar was Marc docent aan de kunstacademie. Aanvankelijk schilderde hij figuratieve landschappen in aquarel, maar in de jaren tachtig veranderde hij van stijl en maakte hij geheel abstracte landschappen. Henny maakt handgevormde keramische objecten met het leven als belangrijk thema.

Na een reis naar Auschwitz ontstond een groot aantal werken over de Holocaust. Vanuit de joodse achtergrond voelen Marc en Henny zich daar sterk mee verbonden.

Recent exposeerden zij in de Synagoge in Aalten. Sinds 2013 wonen en werken zij in Israël.

De galerie is open van 13:00 tot 17:00 uur op de eerste en laatste zondag van de maand aan de Hoofdstraat 10a in Apeldoorn (3 en 31 augustus en 7 en 28 september).

Op 31 augustus zal er een feestelijke vernissage worden gehouden met muzikale ondersteuning, verdere details hierover zijn te zijner tijd te vinden op de site en de facebook pagina van Galerie H10a.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?