Interview met Rudolph van Veen

Dinsdag 3 november 2015

Door Redactie

Rudolph van Veen in Theater Orpheus met culinaire kerstkookshow Rudolph’s Christmas.

Op het mooiste moment van het jaar staat Rudolph van Veen met zijn culinaire avonturen in de theaters. Hij tourt door Nederland met een sfeervolle, swingende, romantische en bovenal culinaire kerstshow waarin één ding centraal staat… wat eten we met kerst? Een kerstbeleving voor de hele familie met anekdotes, heerlijke recepten, enthousiasmerende kookdemo’s, praktische tips, filmbeelden en muziek. Kerst zal na het bijwonen van deze bijzondere voorstelling nooit meer hetzelfde zijn!

“Voor mij is er geen gezelliger feest dan kerst,” vertelt Rudolph. “De voorpret begint al in november, met kerstliedjes die overuren draaien in een huis ruikend naar een mix van dennennaalden en versgebakken koekjes. Hoogtepunten van deze periode zijn natuurlijk de kerstdiners. Een goede voorbereiding en de hulp van anderen blijken elk jaar weer de oplossing te zijn om de balans te vinden tussen een mooi menu en voldoende rust om gezellig samen aan tafel te zitten.”

Rudolph wordt elk jaar in de aanloop naar kerst bedolven onder vragen over kerstrecepten en tips voor een stressvrije kerst. “Daarom heb ik me met hart en ziel gestort op het maken van een kerstkookboek én een culinaire theatershow, beide met de naam Rudolph’s Christmas. Ter inspiratie ben ik vorig jaar in de kerstperiode naar London gereisd, dé kerststad.”

Wat kan het publiek dat straks in de zaal zit bij Rudolph’s Christmas precies verwachten? Rudolph: “Het wordt een theatershow waarin ik live ga koken, waarbij ik regelmatig word geholpen door 24Kitchen-chefkok Bianca Janssen. Sommige bezoekers mogen op het toneel komen helpen of mogen even iets proeven. Ik geef tips hoe je zo goed en stressvrij mogelijk de kerstperiode doorkomt en er is live muziek. Verschillende Bekende Nederlanders zijn middels videoboodschappen van de partij. Uiteindelijk gaat iedereen hopelijk heel geïnspireerd en gerust naar huis, met heel veel zin in de kerstdagen!”

In de theatershow wordt voor live muzikaal entertainment gezorgd door Barbara Straathof, bekend van The Voice of Holland. Rudolph: “Barbara is niet alleen een fantastische zangeres – ze is ook een heel leuk mens. Dat is wel belangrijk als je samen de kerstperiode doorbrengt! Ze is misschien nog wel meer gek op kerst dan ik en ze houdt heel erg van koken en lekker eten. Ik kan niet wachten tot ze mijn favoriete kerstnummers live ten gehore gaat brengen terwijl ik op het toneel sta te koken.”

Rudolph’s smaak op het gebied van kerstliedjes loopt enorm uiteen. “Mijn absolute nummer één is de CD Merry Christmas van Bing Crosby. Maar ik luister ook graag naar de albums Karsmis in Antwarepe van Stafke Fabri en Christmas in the Heart van Bob Dylan. En laat ik ook alle kerstnummers van de Beach Boys, Elvis Presley, Mariah Carey, Frank Sinatra en Michael Bublé niet vergeten!”

Heeft Rudolph alvast een paar gouden tips voor de lezers?
“Belangrijk is dat je het jezelf niet te moeilijk maakt. Als je gasten hebt uitgenodigd zijn dat waarschijnlijk je meest dierbare vrienden en familieleden. Realiseer je dat deze mensen op de eerste plaats komen voor jou. Natuurlijk zijn je gasten benieuwd naar wat je op tafel zet, maar voor hen hoef je geen examen meer te doen! Zorg ervoor dat je een paar onderdelen van je menu al vaker hebt gemaakt en kies voor dingen die je goed kunt klaarzetten en voorbereiden. De meeste indruk maak je met een zekere mate van rust. Je kunt natuurlijk de geweldigste pronkstukken op tafel zetten, maar als je daarbij rondrent als een stresskip heeft niemand het echt naar de zin, en jij zelf ook niet. Zorg voor een menu waarin één of misschien twee WOW!-factors zitten en vul deze aan met een paar vertrouwde onderdelen. En verder zou het natuurlijk leuk zijn als iedereen naar Rudolph’s Christmas komt, zodat je de kerstsfeer vast kan opsnuiven en je op een leuke manier kunt voorbereiden op de feestdagen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!