Jeroen Taalman en dochter Merel exposeren in Café Nova

Woensdag 1 februari 2023

Door Ben Eggermont

Fotografen Jeroen taalman en zijn dochter Merel presenteren hun werk, onder de titel ‘Taalman & Taalman’, komende maand in café Nova.

Taalman & Taalman

Merel Taalman (2001) rondde recent haar opleiding af aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie (Fotovakschool) en toont werk uit haar portfolio.  Dit zijn studioportretten en straatfotografie. Jeroen Taalman (1970) was Apeldoorns’ eerste stadsfotograaf van 2015 tot 2017 en werkte aan diverse uiteenlopende projecten, waaronder Portret van de Kerk (2021); een inkijkje in het leven van dorpspredikanten in Friesland en Groningen. In deze expositie toont hij portretten uit Rwanda en de Verenigde Staten, vergezeld van poëzie van schrijver en dichter Hanz Mirck (oud stadsdichter van Apeldoorn -2014 tot 2017-)

De opening

Muzikant en zanger Eddy Solomon, neemt het muzikale deel tijdens de opening op zondag 5 februari voor zijn rekening. Zijn liedjes over de liefde en de dood, maatschappijkritisch en misantropisch zijn beïnvloed door muziek van onder andere Scott Walker, Jeff Buckley, Nick Cave en The Doors.

Café Nova aan de Marktstraat | Opening: 5 februari om 16:00 | Duur: de gehele maand februari 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!