Help de bevolking van Oekraïne

Jorink exposeert in theater Orpheus

Woensdag 14 januari 2015

Door Agenda

Jorink schildert al van jongs af aan, en haalt zijn inspiratie voornamelijk uit de muziek. Zijn eerst expositie was in theater Orpheus waar hij nu van 9 januari tot 11 maart exposeert. De expositie is op aanvraag te bezoeken. Mail hiervoor naar info@orpheus.nl of bel met de theaterkassa: 055 527 03 00.

Kunstschilder John Lutgerink, artiestennaam Jorink, werd in 1962 geboren in Deventer. Tegenwoordig woont en werkt hij in Apeldoorn, waar hij zijn atelier heeft en tevens een lijstenmakerij. Zijn inspiratie haalt hij vooral uit de muziek en met name de relatie hiervan tot de mens. Dat levert intuïtieve schilderijen op, die passie uitstralen en waarbij meestal de kleur rood dominant is. Het werk van Jorink is een zoektocht naar een evenwicht tussen abstractie en figuratie, tussen spanning en harmonie. Zijn stijl is een weerspiegeling van zijn leven.

Jorink is de laatste exposant vóór de grote lustrumexpositie ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Orpheus. Dan exposeren een 40-tal Apeldoornse kunstenaars, onder wie ook Jorink, een kunstwerk met hun visie op Orpheus en/of de podiumkunsten. Die expositie zal vanaf half maart het gehele lustrumjaar te zien zijn.

Voor informatie of aankoop van een werk van Jorink, kunt u zich rechtstreeks tot de kunstenaar wenden: Jorink, www.jorink.info.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?