Kanaalconcerten

Maandag 3 september 2012

Door Joke de Wolde

Gelrecollectief Fotografen

Het afgelopen weekend vonden aan de oostelijke kanaaloevers, tussen de Molenstraatbrug en de Freule de jaarlijkse kanaalconcerten plaats.

De kanaalconcerten waren al een aantal jaar een begrip in Apeldoorn, dit jaar werd het evenement uitgebreid met een preuvenement en een Apeldoornse culturele uitmarkt.  Hier mochten locale kunstenaars en artiesten hun kunsten en kunnen vertonen. En in sommige gevallen nieuwe leden proberen te werven. De weersomstandigheden waren vrijdagavond niet helemaal super, nogal koud begreep ik. De zaterdag en zondag zat het weer helemaal mee!! Perfect festivalweer. Mijn Gelrecollectief-collega’s en ik hebben (met steun van Jan-Willem Huethorst en Matthijs van Renselaar) het hele evenement fotografisch vast mogen leggen en dat was geen straf.

Er was het weekend in en om Apeldoorn enorm veel te doen. Dat was zaterdag te merken, de aanloop was voorzichtig. In de loop van de middag werd het gelukkig drukker. En terecht, er was voor elk wat wils: eten, van sateetjes tot kreeft, drinken. Kinderen konden zich heerlijk uitleven bij Jack Liemburg die een kids-workshop gaf of in de spiegeltent waar de Markies en de Markiezin volop aan het improviseren waren. En dat ze niet alleen de kinderen om hun vingers wonden blijkt uit de foto’s! Het orkest van de Douane speelde ’s middags op het hoofdpodium met soliste Erica Yong. Ook op het subpodium was een divers aanbod te beluisteren en te bekijken, waaronder mijn eigen band, Handsome Molly, die het middag gedeelte  afsloot. Ik was ook behoorlijk onder de indruk van de hiphop-kids van Wensink Dance Masters. Wat spatte er een passie van de gezichtjes en de bewegingen van die kids af!!!!

Voor zover mijn deelname op de zaterdag. Ook de overige dagdelen waren gevarieerd begreep ik uit het draaiboek en van mijn collega’s. De weersomstandigheden waren zoals gezegd fantastisch, de sfeer was gezellig, op alle podia was de geluidskwaliteit uitstekend. Er waren hier en daar misschien wat kleinigheden aan te merken, maar voor mij is dit evenement voor herhaling en uitbouwing vatbaar. Dat de kanaaloevers zich uitstekend lenen voor dit soort evenementen bewijst het Drakenbootfestival. Ik denk dat de Kanaalconcerten de mogelijkheid hebben om ook tot iets dergelijks uit te groeien.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!