Klein Boek & Bal groot succes

Zaterdag 24 maart 2012

Door bazbo

bazbo

Na de ‘grote’ afleveringen van Boek & Bal in 2009 en 2010, was het tijd voor bezinning. CODA organiseerde het Boek & Bal dit jaar tijdens de Boekenweek opnieuw, maar in een heel andere opzet. Klein, niet in Orpheus, maar in CODA. Nog altijd wel een grote rol voor boekhandel Nawijn & Polak, maar ook aandacht voor plaatselijke schrijvers.

Vrijdagavond 23 maart in het auditorium begon met een optreden van Duo Bagage & ses Amis. Hugo de Jong op piano begeleidde de chansons gezongen door Ton van der Gaag en de poëzie van Tim Pardijn en Simon Dermijn. Ivan Borghstijn interviewde Martine Letterie over haar kinderboeken die zo veel losmaken, een gedreven vertellende Jan Blokker over pianist Joeri Huppeldepov (oh, hoe heet hij ook weer?) en Peter Buwalda over zijn debuutboek.
Vijf Apeldoornse schrijvers hadden hun verhaal binnen het thema ‘Vriendschap en andere ongemakken’ ingezonden en zij mochten hun verhaal aan het publiek vertellen.

Ook ik mocht mijn verhaal voorlezen. Gretig maakte ik van de gelegenheid gebruik om mijn nieuwe boekje Maar we leven nog (afgelopen dinsdag verschenen) te promoten. Ik las een stuk dat is geïnspireerd op mijn observaties van een Apeldoornse man die ik veel zie, bierdrinkend langs het kanaal. Het verhaal gaat over mijn verbazing, mijn onzekerheid, mijn angst om met hem contact te hebben. (De meneer zegt vaak iets tegen mij.)
In de pauze kwam een dame mij vertellen dat ik voortaan toch echt iets terug moest zeggen tegen deze meneer. Ze had zich geërgerd! ‘Mevrouw, het is een verháál!’ Omdat ik toevallig in de eerste persoon enkelvoud schrijf, dacht ze dat het allemaal echt waar was. (Dat was het ook.)

In de tweede helft van het programma zat plots Peter Buwalda naast me. Ik maakte stiekem een foto van mij en hem. Stiekem, dat dacht ik. Hij zag het. ‘Zit jij een foto van mij te maken?’ vroeg hij. ‘Je zet hem toch niet op twitter, hè?’ Nee, dat doe ik niet. Ik zet hem op Apeldoorn Direct.

De Apeldoornse schrijvers ontvingen een leuk geschenk. Dank je wel, Carin. Dit waardeer ik zeer.
Mooie avond. Lang leve de literatuur. Volgende keer ook weer wat om te lachen. Oké?

 

Apeldoorn, maart 2012

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!