‘Kunstsleutel’ verbindt kunst en mensen in strijd tegen eenzaamheid

Vrijdag 18 augustus 2023

Door Redactie

Ertoe-Doen en GIGANT zijn initiatiefnemers van het nieuwe project de Kunstsleutel, waarmee ze door middel van kunst mensen in contact willen brengen met anderen, om zo eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. In dit project komt een kunstvakdocent naar het huis van de oudere, waarna ze in hun eigen vertrouwde omgeving samen aan de slag gaan. De Kunstsleutel is toegankelijk voor alle inwoners uit de gemeente Apeldoorn. Deelname aan het project is gratis.

Kunstvormen

Beeldend, muziek, theater en dans; elke kunstvorm kan op het gewenste niveau worden aangepast. Er wordt een band opgebouwd waarna de deelnemer wordt begeleid om een stap te maken naar ontmoetingsplekken in de wijk om daar samen cultuur te beleven, samen met andere ouderen.

“Want kunst werkt ontspannend, verbindend en bevrijdend. Kunst helpt emoties te vertalen, te ontmoeten, te reflecteren en verbetert dus het welzijn van de oudere”, aldus de initiatiefnemers van het project.

Aanmelden

Geïnteresseerden die zichzelf of iemand anders willen aanmelden voor dit project bezoeken voor meer informatie en om het aanmeldformulier in te vullen de website van Ertoe-Doen. Na aanmelding neemt Ertoe-Doen contact op met de deelnemer om de aanmelding te bevestigen en door te geven welke kunstdocent contact met hem of haar op zal nemen. Deelname aan dit project is gratis en op volgorde van aanmelding. Er zijn 15 plekken beschikbaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!