Laatste voorstellingen Aan de Vooravond geannuleerd

Donderdag 15 juli 2021

Door Redactie

Angela Stouten

Het ging allemaal zo goed en ze waren zo blij dat ze eindelijk de langverwachte voorstelling Aan de Vooravond aan het publiek konden laten zien. Tot gisteren, woensdag 14 juli. Toen bleek ineens dat corona toch weer roet in het eten gooide.

“Helaas is een van de castleden van Aan de Vooravond positief getest op corona”, meldt Theater Orpheus. “Dit betekent dat de cast in quarantaine moet en dat de voorstellingen van vanavond, donderdag en vrijdag tot onze grote spijt moeten worden afgelast. We onderzoeken de mogelijkheden om de voorstellingen in te halen na de zomer. We zullen daarover zo snel mogelijk berichten. Mocht er verplaatst kunnen worden dan krijgen huidige kaartkopers als eerste de gelegenheid naar die inhaalvoorstelling te gaan.” Kaartkopers zijn inmiddels per mail geïnformeerd.

Dicht

En er zijn wel meer dingen die toch ineens dicht zijn of niet doorgaan vanwege de oplaaiende nieuwe coronagevallen. Zo waren er afgelopen weekend al flink wat zaken dicht hierdoor en ook nu sluit er weer van alles. Zo meldt Lizzy Vosselman van Martins, verwijzend naar de foto van een glaasje wijn: “Zó jammer, maar dit kan je deze week wel vergeten. We hopen volgende week woensdag weer van de partij te zijn.” Na navraag bij Lizzy blijkt dat alle 3 de koks van de horecazaak besmet zijn. “Gelukkig hielden we met elkaar nog wel afstand en is de bediening in ieder geval niet besmet.”

Café de Zaak zit inmiddels voor de tweede keer dicht. “Vrijdag 9 juli was het feest bij De Zaak. Helaas kwam vandaag de domper: één van onze bezoekers is positief getest op corona en was op 9 juli al besmettelijk. Was jij ook in De Zaak? Dan kan je besmet zijn.” Firma van Veldhuizen gaat ook nog niet open. Zij laten weten op Facebook: “Helaas nog nog niet al onze collega’s hersteld en daarom zijn wij helaas ook dit weekend nog gesloten. Wij hopen jullie vanaf volgende week weer te mogen ontvangen.”

La Cubanita aan de Van Kinsbergenstraat heeft ook de deuren gesloten. Zij meldden vandaag, donderdag 15 juli: “Mocht u bij La Cubanita Apeldoorn vandaag of de komende dagen een reservering hebben staan. Een van onze medewerkers is positief getest en heeft 3 dagen met het complete team gewerkt. Hierdoor moet ons team op advies van de GGD in quarantaine.”

Niet alleen horecazaken hebben er overigens mee te maken. Zo meldt Bike Totaal Wolters: “Helaas moeten we onze vestiging in Klarenbeek tot dinsdag sluiten in verband met een coronabesmetting binnen ons bedrijf.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!