Leerlingen De Heemgaard zwemmen voor Gambia

Woensdag 16 december 2015

Door Redactie

Brugklasleerlingen van De Heemgaard zwommen onlangs gesponsorde baantjes, goed voor 7.200 euro. Het geld komt ten goede aan de Lower Basic Cycle School in Sittunuku, Gambia.

Ruim 280 leerlingen lieten zich sponsoren om het project te steunen. De Heemgaard is al sinds 2008 partnerschool van de Lower Basic Cycle School. Dankzij de school zijn er de laatste jaren al veel voorzieningen gerealiseerd zoals meubilair, extra klaslokalen en de reparatie van de schoolpomp. “We vinden het belangrijk om leerlingen bewust te maken dat je het verschil kunt maken door je actief in te zetten voor je medemens,” vertelt Rob Stevelmans, rector van De Heemgaard.

Projectbezoek

Elk jaar vertrekken leerlingen van De Heemgaard naar Gambia om met eigen ogen te zien waar het sponsorgeld terechtkomt. Om de jarenlange verbintenis tussen beide scholen te onderstrepen, zijn afgelopen jaar de logo’s van beide scholen op de schoolmuur in Sittanunku geschilderd. De logo’s zijn voorzien van de leus: ‘Together we can change the world!’ Stevelmans: “We hopen door de kinderen in Sittanunku te steunen echt een bijdrage te leveren aan een betere wereld.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!