Leerlingen en autoparade stelen de show tijdens Cortenbosch Gala

Zaterdag 9 juni 2012

Door Redactie

Randy Gasper

Het enige echte gala onder scholieren is het traditionele jaarlijkse terugkerende gala van het Cortenbosch (Veluwse College). Ondertussen wordt het fenomeen door vele andere scholen ook gedaan, maar het echte galafeestje onder scholieren is toch echt hier.

Ook dit jaar weer werd de Prins Willem Alexanderlaan deels afgesloten om voorrang te geven aan de ene na de andere vette bak die de leerlingen geregeld hadden. Met veel belangstelling aanschouwde men de parade van bijzondere auto’s. Oude Amerikanen werden afgewisseld met brullende motoren van Ferrari’s. Trotse ouders die één keer uitpakten om hun kinderen op een stoere manier af te zetten bij het gala.

Kosten noch moeite werden voor dit laatste feest bespaard. Heren in mooie pakken en de dames uitgedost in prachtige gala-jurken, liepen als filmsterren over de rode loper waar ze natuurlijk allemaal even op de plaat werden vastgelegd.

Toen iedereen eenmaal binnen was en de ouders met hun showwagens waren vertrokken, ging het eindfeest van de leerlingen goed los. Volgens bronnen bleef het nog lang onrustig, maar bovenal heel gezellig. Een geslaagd gala dus. Volgend jaar weer.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?