Help de bevolking van Oekraïne

Maritza Marbus en Rita Oostendorp in Galerie H10a

Maandag 29 juli 2019

Door Redactie

Galerie H10a aan De Eglantier 325 brengt vanaf zaterdag 3 augustus tot en met 7 september 2 nieuwe kunstenaars aan het voetlicht. Maritza Marbus geeft in deze expositie het landschap een centrale rol. De beelden van Rita Oostendorp reflecteren haar interesse  in en voor de natuur, structuren en groeiwijzen.

Maritza Marbus is na haar opleiding en carrière in de dans afgestudeerd als teken- en schilderdocent. Vervolgens heeft zij theatervormgeving gedaan aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en is daarna verder gaan studeren aan de Rietveld Academie te Amsterdam.

Tijdens deze expositie laat Marbus schilderijen zien in gemengde techniek. In vele schilderijen speelt de expressie van het lichaam de hoofdrol en hoe deze expressie reflecteert wat zich onderhuids afspeelt. Dit jaar speelt ook het landschap een rol. Landschappen waarin je je graag zou willen begeven; rust, ruimte en ‘zijn’. Door het gebruik van meerdere technieken krijgt Maritza’s werk transparantie en gelaagdheid waarbij sfeer een belangrijke rol speelt.

Rita Oostendorp woont en werkt in Angeren. Naast ‘vrij werk’ maakt ze bronzen beelden in opdracht voor speciale gelegenheden en grensmomenten. Ieder beeld wordt door haarzelf gegoten bij MIET AIR in Beers. Het gieten gebeurt volgens de ‘verloren wasmethode’ (cire-perdu). Ieder beeld is dus een unica.

Recent werk, geïnspireerd door het 3 Oever Festival zijn de ‘Oeverstromen’ en de ‘Waterbeelden’. De ‘Cultivars’, de ‘Cellen’ en de ‘Bee-collectie’ zijn ontstaan door interesse in de natuur, structuren, groeiwijzen en de levensstijl van solitaire bijen. Rita maakt schalen, abstracte objecten en figuratieve beelden in brons. Door het toepassen van natuurmaterialen en organische structuren krijgt het werk een eigen karakter en stijl.

Opening

Op zaterdag 3 augustus om 16.00 uur is de opening van een nieuwe expositie in Galerie H10a met werk van Maritza Marbus en Rita Oostendorp.

De expositie loopt van 3 augustus t/m 7 september 2019.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?