Help de bevolking van Oekraïne

Markant en het begin van de meteorologische herfst

Maandag 3 september 2012

Door StrangeArt

StrangeArt

Een dag na de start van de meteorologische herfst, was er de open dag van Markant. Markant is (wellicht overbodig om te vertellen) een centrum voor kunsteducatie. U of uw kind kunnen bij Markant lessen of workshops volgen in kunst en cultuur. Een niet limitatieve opsomming: dans, muziek, theater, schrijven en fotografie. Voor elk wat wils en tegen betaalbare prijzen.

De open dag was goed georganiseerd, bij elke discipline kon je proefdraaien, alleen kijken mocht ook. De Nieuwstraat was afgezet voor gemotoriseerd verkeer, dus ruimte voor een paar tentjes.

Wat heeft de meteorologische herfst met de open dag te maken? Alles, immers na een forse bezuiniging zit er net genoeg blad aan de ‘boom Markant’ om de taak nog uit te kunnen voeren. Verder bezuinigen zorgt voor kale stammen en dood hout. Een broedplaats voor cultuur en educatie is dan niet meer.

Mijn keuze: bezuinig niet op die taken die tot de haarvaten van Apeldoorn behoren. Wat hebben we aan een cultuurarme gemeente waar alleen Orpheus nog cultuur mag heten?

(Een foto-impressie – naast de hier getoonde foto’s – van de opendag is te vinden op http://bit.ly/QST991)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?