Markant laat zich zien: in the spotlights!

Zaterdag 6 juni 2015

Door Redactie

Juni staat bij Markant in het teken van presentaties, optredens en voorstellingen van onze cursisten. Voor hen is het een maand lang Showtime, tijd om ‘in the spotlights’ te staan! Onze leerlingen laten zien wat ze het afgelopen seizoen hebben geleerd. Ze doen dit bij Markant, op de Culturele Pleinmarkt, tijdens het Kinderparadefestijn, in het Bluescafé, in de theaterzaal van Gigant, bij pianohandel Kobald en in de Hofstadkerk in Apeldoorn.

De theatergroepen van Markant laten zich diverse malen zien. Dansliefhebbers kunnen op 7 juni hun hart ophalen tijdens de Dans Doe Demo Dag, van 14.00 tot 16.00 uur. Daarnaast is Markant paraat op de Culturele pleinmarkt van 12 tot en met 14 juni en op 21 juni tijdens het Kinderparadefestijn. Op 23 juni is er een voorstelling van Circus Apeldoorn in het pand en laten de orkesten van Markant van zich horen in de Hofstadkerk in Apeldoorn Zuid. Maar er is nog veel meer. Kijk voor meer informatie over de voorstellingen op www.markantapeldoorn.nl.

“Ik noem Showtime altijd oogsttijd”, aldus Roeland Robert, programmaleider amateurkunst. “Bij ons is dat vóór de zomer; de seizoenen lopen hier net wat anders. Maar altijd een reden om een jaar lang werken en oefenen te vieren met een mooi moment of resultaat. Zo zijn er dit jaar twee jonge beeldende cursisten toegelaten tot een kunstvakopleiding. Dit is weliswaar geen podiumact, maar zeker een spotlight waard!”

Deze maand is het ook mogelijk om proeflessen muziek te volgen bij Markant. Van 1 tot en met 12 juni staat onze deur open voor iedereen die graag eens een instrument wil uitproberen. Robert: “Accordeon is dit jaar terug in het aanbod. Voor het samenspel is dit weer een aanwinst. Markant staat met de diverse bands, ensembles en orkesten tenslotte garant voor veel samenspel.” Op de website in de agenda staat het schema met alle instrumenten en tijden. Graag tot ziens!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!