Metropole Orkest plaatst ´klankbankje´ in het Oranjepark

Zaterdag 11 oktober 2014

Door Redactie

Vanaf vrijdag 10 oktober staat er in het Oranjepark in Apeldoorn een extra bankje. Niet zomaar een bankje, maar een ‘Klankbankje’ ontworpen door bekend meubelontwerper Piet Hein Eek. Het Klankbankje is een voorproefje op ‘De Nieuwe Wildernis in Concert’ dat op woensdag 15 en donderdag 16 oktober wordt gespeeld door het Metropole Orkest in Theater Orpheus in Apeldoorn.

Zoals de naam Klankbankje doet vermoeden, komt er muziek uit. Iedereen is uitgenodigd om plaats te nemen op het bankje om te luisteren naar het geluid van de natuur. Als je een koptelefoon in het bankje plugt, kun je genieten van speciaal bij het uitzicht passende muziek van het Metropole Orkest. De succesvolle natuurfilm De Nieuwe Wildernis – opgenomen in natuurgebied de Oostvaardersplassen – wordt in Orpheus opnieuw vertoond, maar nu met live muziek van het gerenommeerde Metropole Orkest. Zo brengt ‘De Nieuwe Wildernis in Concert’ een muzikale ode aan de Nederlandse natuur.

Eén met de natuur
Bij het ontwerp van het bankje is rekening gehouden met de omgeving waarin het staat. Met zijn voorliefde voor natuurlijk materiaal, was Piet Hein Eek de perfecte ontwerper om het design van het klankbankje te maken. Hij koos ervoor om als basis meerdere boomstammen te gebruiken, van Hollands Hout geleverd door Staatsbosbeheer. Hierdoor lijkt het bankje onderdeel van de natuur. De boomstammen worden bij elkaar gehouden met spanbanden en een ijzeren frame. De geluidsinstallatie wordt van stroom voorzien door zonnepanelen, die verwerkt zijn in het frame.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?