Mondial Apeldoorn viert jubileum met uitbundige editie

Vrijdag 28 juli 2017

Door Redactie

Festival Mondial

Ook dit jaar is het Oranjepark in Apeldoorn weer het podium voor het jaarlijkse Festival Mondial. Deze editie krijgt wel een heel bijzonder tintje, vanwege het 20-jarige bestaan van Mondial Apeldoorn. Dit is de brancheorganisatie voor Apeldoornse goede doelen die actief zijn over de hele wereld. Op de 2e zaterdag in september, 9 september, maken ze er samen met de bezoekers een wereldFEEST van.

FEEST!
Het thema is FEEST! pakken ze groots aan en zal de bezoeker, jong en oud, meevoeren in FEESTen van over de hele wereld. Geniet bijvoorbeeld van een optreden van Braziliaanse danseressen of Oosterse Prinsessen op stelten. Kinderen vermaken zich tijdens de workshop Wereldmuziek of laten zich schminken in de bedoeïenentent. Gedurende de dag vinden er diverse wereldmuziekoptredens plaats op het hoofdpodium.

Wereldse markt
Dit jaar kent de interculturele markt maar liefst 25 festivalkramen. De Mondial-organisaties tonen zich hier aan de Festival-bezoeker, in al hun kleurrijke diversiteit. Ook dit jaar doen er een aantal Eerlijk Winkelen deelnemers mee. Dit zijn in Apeldoorn gevestigde winkels die producten verkopen die zijn gemaakt onder goede omstandigheden voor mens en milieu. Samen staan zij voor verbinding. Mensen, voorbij werelddelen, voorbij verschillen. Op Festival Mondial laten zij zien waar zij voor staan, ieder voor zich en vooral ook samen. De organisaties nodigen de bezoekers van harte uit om die boodschap met hen mee te vieren.

Programma Festival Mondial
Onder het genot van een Surinaams of Turks hapje kan de bezoeker op het terras of in het gras genieten van de verschillende muziekoptredens. Volksdansgroep Phoenix start op het hoofdpodium en wordt afgewisseld door Gospelkoor The People’s Chorus. In de middag kan de bezoeker genieten van een spetterend reggae optreden van de band Friction & the Roots Drivers en het geheel wordt afgesloten met een optreden van de Apeldoornse Danny Kalima.

Ook aan activiteiten voor jong en oud is gedacht. Wat dacht je van het laten zetten van een mooie henna tatoeage, een workshop knutselen met afvalmaterialen, spelen op het springkussen of mooie kunstwerken maken met graffiti. Genoeg te beleven, want het is FEEST!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!