Nieuw kunstcollectief in Apeldoornse Mansion24

Donderdag 20 februari 2020

Door Amrutha Mol

Marcus Patty, oprichter van online gallery Serious About Art, en Robin Batens, eigenaar winkel Mansion24 op het Leienplein, starten op zaterdag 29 februari een de eerste editie van een nieuw kunstcollectief in Mansion24: ‘Publique Artistique’. Kunst wordt gecombineerd met muziek, goed eten of een voorstelling die er bij past.

De heren zeggen over ‘Publique Artistique’: ,,We denken niet in hokjes en willen kunst veel breder trekken in Apeldoorn.” Marcus Patty legt uit: ,,We willen zintuigen prikkelen, kunst en mensen aan elkaar verbinden. Onder de naam ‘Publique Artistique’ willen wij een podium bieden aan kunst en dit mixen met nieuwe belevingen. Denk hierbij aan muziekstijlen die bij de kunstexpositie horen. Maar het gaat niet alleen om kunst, we willen ook een podium bieden voor, bijvoorbeeld, kleinkunst. We denken ‘out of the box’ en niet in de geijkte doelgroepen.”

Aftrap

Met een expositie van de Haagse Arne Hidding start, op zaterdag 29 februari, ‘Publique Artistique’ in Manion24. Zijn schilderijen staan geheel in het teken van hiphop in Brooklyn. Voorafgaand aan de opening van de expositie is er een diner. Na de officiële opening is er een hiphop feest in Mansion24. Dit sluit aan bij het thema van de expositie.

Robin Batens vertelt over de oorsprong van het initiatief: ,,Marcus kwam op een dag bij mij in de winkel en ik hoorde zijn verhaal aan. Het heeft overeenkomsten die ik ook met Mansion24 heb: we creëren een ruimte waar iedereen welkom is en telkens ook verrast worden. Ongeacht leeftijd. Ik sta er zelf nog steeds van te kijken wat we hier in Apeldoorn hebben aan kunstenaars en doorgebroken zijn over de hele wereld en waar wij geen weet van hebben. Door kunst in Apeldoorn breder te trekken wordt de spanwijdte groter en krijg je nieuwe kruisbestuivingen tussen publiek.”

Meer informatie over de expositie is te vinden op mansion24.com/events.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!