Nieuwe pauken voor het JeugdOrkest Nederland via crowdfunding

Donderdag 11 augustus 2016

Door Redactie

Sarah Wijzenbeek

Het JeugdOrkest Nederland (JON) heeft nieuwe pauken nodig! De huidige paukenset van het orkest is na ruim 35 jaar aan vervanging toe. Het orkest heeft geen middelen om een nieuwe set pauken aan te schaffen en probeert daarom het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen via voordekunst.

Het JON is in Nederland de unieke kweekvijver voor orkestspel in de leeftijdscategorie 14 tot 20 jaar. Het orkest vervult een belangrijke rol voor de deelnemers bij de oriëntatie op een vervolgopleiding, al dan niet leidend tot het beroep van professioneel musicus. Het JON is in Nederland het symfonieorkest met het hoogste kwaliteitsniveau in deze leeftijdscategorie. Veel getalenteerde slagwerkers hebben in het JON de eerste ervaringen binnen een symfonieorkest opgedaan.

Voorbeelden van musici die in het JON de eerste ervaring opdeden en nu in professionele symfonieorkesten spelen zijn bijvoorbeeld Herman Rieken (Koninklijk Concertgebouworkest), Martin Ansink (Residentie Orkest) en Frank Aarnink (Iceland Symphony Orchestra).

Herman Rieken (KCO): “Het JON is het Juiste Opstapje Naar een professionele orkestbaan!” Het bedrag dat nodig is om een nieuwe set pauken aan te schaffen is meer dan €20.000! Ook zullen er kosten worden gemaakt voor kisten om de instrumenten veilig in te vervoeren. Een deel betaalt het JON zelf, een deel wordt aangevraagd bij subsidieverstrekkers. Voor de overige €7.500 is het JON afhankelijk van gulle gevers.

Daarom heeft het JON een crowdfundingsactie opgezet: via voordekunst kunnen mensen doneren en een leuke tegenprestatie verwachten.

Doneren kan via http://www.voordekunst.nl/projecten/4709

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?