Nieuwe website voor Apeldoornse amateurkunstenaars

Dinsdag 30 maart 2021

Door Redactie

Archief | Ernst van Rossum

Platform Amateurkunst Apeldoorn heeft een website gelanceerd. De website is een platform voor alle amateurkunstenaars en -verenigingen in Apeldoorn. Via het platform kunnen deze kunstenaars en -verenigingen met elkaar in contact komen. Ook kunnen zij hier advertenties en agenda-items plaatsen. Het aanbod moet wel cultureel georiënteerd zijn, dus niet commercieel. Deelname aan het platform is gratis.

Het platform

Het Platform Amateurkunst Apeldoorn is in 2017 opgericht met het doel om de kracht van amateurkunstenaars te bundelen. Daarnaast was het ook een zet om de onderlinge samenwerking tussen de kunstenaars te verstevigen. Het opdoen van ideeën, het bevorderen van onderling contact en het uitwisselen van kennis en ervaring moeten allemaal op het platform mogelijk zijn. Ook proberen zij meer aandacht te vragen voor de kunstsector bij de gemeenteraad. Daarbij proberen zij te zorgen voor geld voor gezamenlijke activiteiten, maar ook door bekendheid te genereren voor de sector.

Organisatorische ondersteuning en facilitering wordt gedaan door de Cultuurmaker. Het Platform Amateurkunst is namelijk geen uitvoerende organisatie. De Cultuurmaker zorgt voor onderlinge verbinding en samenwerking tussen kunstenaars, maar is ook een servicepunt met praktische informatie voor en over amateurkunst binnen Apeldoorn. De Cultuurmaker gaat samen met het platform aan de slag om de sector meer op de kaart te zetten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!