Nog veel te leren van de oude rotten

Vrijdag 13 april 2012

Door Roy Berger

Peter van Rijsbergen

Vroeg mijn bed uit en op naar de club. Het was Goede Vrijdag en bij rugbyclub Rams is dat een traditionele feestdag. Aangekomen ga je tenten opzetten, tafels verplaatsen en de puntjes op de ‘i’ zetten. Toch even naar huis voor het avondeten en dan kom je weer terug op de club. De wedstrijd tegen Pickwick Players (Deventer) duurt nog maar anderhalf uur.

De wedstrijd zelf, Rams New Stars tegen de Pickwick Players: in één woord geweldig. Door de hulp van een paar ervaren oude rotten en de fysieke inbreng van de nieuwe jongens is het een geweldige pot geweest. De eerste helft hebben we zelfs met 24-0 voor gestaan.

De tackels werden gemaakt, we waren voornamelijk aan het aanvallen en als er fouten gemaakt werden zorgden je teamgenoten ervoor dat dit recht gezet werd. We kregen eindelijk het gevoel dat de Rams New Stars wat uit konden halen. Helaas hebben we deze pot toch nog verloren met 42-34 maar dat is geen nederlaag, dat is een overwinning.

Na de wedstrijd een lekker sateetje met nasi en gezamenlijk een biertje drinken. De speler van de wedstrijd werd door coaches van beide teams bekend gemaakt. Deze geweldige avond hebben we afgesloten onder het genot van een verhaaltje van Ome Tom, Ome Ron, Ome Nico en Ome Sander, zoals wij als net beginnende rugbyspelers ze gedoopt hebben.

Je denkt na een aantal wedstrijden gespeeld te hebben dat je het wel enigszins allemaal meegemaakt hebt, maar als je deze verhalen hoort denk ik bij mijzelf: ik heb nog veel te leren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!