Op naar de Europese verkiezingen op 22 mei

Donderdag 8 mei 2014

Door Jonge Democraten

Jonge Democraten

De maand mei staat in het teken van de Europese verkiezingen. Op 22 mei kan iedere kiesgerechtigde inwoner van Nederland zijn of haar stem uitbrengen op een van onze Europese vertegenwoordigers. Aangezien de Jonge Democraten eigenlijk niet om de Europese verkiezingen heen kunnen, organiseerden de Jonge Democraten Stedendriehoek op vrijdag 2 mei een pubquiz over het thema Europa. De pubquiz werd georganiseerd in café De Flierefluiter te Apeldoorn. Café De Flierefluiter staat bekend om haar pubquizen, die normaliter iedere maandag plaatsvinden.

De pubquiz werd druk bezocht door zowel Jonge Democraten als andere geïnteresseerden die, onder het genot van een drankje, vol enthousiasme de kennisstrijd met elkaar aangingen. Nadat de quizmasters waren geïnstalleerd, kon de pubquiz daadwerkelijk van start. De pubquiz begon met een algemene kennisvragen ronde. Daarna volgden een afbeeldingen- en muziekfragmenten ronde. Last but not least was het de hoogste tijd de aanwezigen te toetsen op hun kennis over Europa en de Europese Unie. Het kennisniveau van de aanwezigen was erg hoog en lag dicht bij elkaar, waardoor een spannende sfeer ontstond in café De Flierefluiter. Uiteindelijk bleek het team ‘De zwarte kat’ te beschikken over de meeste kennis omtrent Europa en de Europese Unie. Zij ging naar huis met de prijs: het Gulden Eurospel.

Hiermee kwam een einde aan wederom een geslaagde activiteit van de Jonge Democraten Stedendriehoek. Nu op naar de Europese verkiezingen op 22 mei 2014!

Rosalie Bosman (Voorzitter Jonge Democraten Stedendriehoek)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!