Op schoot bij de Memphis Maniacs

Maandag 19 december 2011

Door Tamara Cheizoo-Buis

Dimmen van Otterloo - D&R Fotografie

Rocken, hakken, springen, swingen en dat allemaal door elkaar. Het publiek gaat helemaal los vanaf de eerste noot die de Memphis Maniacs spelen. Na Oerol, Dance Valley, Parkpop en nog veel meer grote evenementen stonden de heren gisteravond in Podium Gigant, het dak ging eraf! Apeldoorn Direct had een mooie deal, € 15,- voor een kaartje, inclusief een drankje en een meet & greet, beter kan het niet.

Fouter dan fout, compleet met glimmende trainingspakken, werd moeiteloos de ene hit met de andere gemixt. Nummers die bij elkaar passen? Totaal niet! Waar je nog stond te springen op Born Slippy van Underworld klonken daar ineens de zwoele klanken van Ricky Martin, un, dos tres, Maria! En juist dat maakt de Memphis Maniacs anders dan iedere andere coverband, wat een energie.

Na het optreden mochten we backstage, een live ontmoeting met de band. Wat een gave gasten! Natuurlijk wilden we met z’n allen op de foto, say cheese! We zijn benieuwd wat ze van Apeldoorn vinden. Leadzanger Roy Smolenaars vertelt: “Zo’n optreden hadden we echt niet verwacht. Er waren in de voorverkoop weinig kaarten verkocht en om 21:00 uur was er nog niemand in de zaal. We maakten ons zorgen, maar zeiden tegen elkaar: ‘we gaan er een goed optreden van maken’. Ineens stroomde de zaal vol en na de eerste noten was het gelijk groot feest! Dit was het beste optreden tot nu toe in onze clubtour. De energie van de band was nog nooit zo hoog.”

De popzaal was goed gevuld en ik begrijp niet waarom het niet al lang van tevoren uitverkocht was. Het optreden vloog voorbij en ik heb echt van begin tot eind genoten. Dus Memphis Maniacs, komen jullie please nog een keer naar Apeldoorn?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!