Opening jongerencentrum 7312 in Orden

Vrijdag 28 september 2012

Door Redactie

Vrijdag 5 oktober zal jongerencentrum 7312 vanaf 16.00 uur zijn deuren openen in de Spitsbergenschool na een openingshandeling door wethouder Olaf Prinsen. Het is uniek in Apeldoorn, deze directe verbinding tussen jongerencentrum en school. Voor ouders is de drempel om eens een kijkje te nemen daarmee sterk verlaagd en de lijnen tussen schoolactiviteiten en vrijetijdsactiviteiten zijn daarmee korter geworden. Tijdens deze feestelijke opening zal o.a. voetbalteam de Ordense boys (ondersteund vanuit de de Krajicek Foundation) een presentatie gegeven, is er een pannakooi, een springkussen en een optreden van Streetchampz.

7312, tot voor de zomer gevestigd in een gebouwtje bij wijkcentrum Orca moest op zoek naar een nieuwe locatie wegens sloop vanwege nieuwbouw. Er is de afgelopen weken hard gewerkt door vrijwilligers en jongeren om er een echt jongerencentrum van te maken.
Was het karakter van het voormalige 7312 meer op open inloop gericht, het aanbod is nu meer gekaderd en gericht op het activeren van jongeren en het aanleren van sociale vaardigheden om het woonplezier in hun eigen buurt te vergroten.

Daarbij bevind zich ook de BSO van kinderopvang OOK op nog geen steenworp afstand en houdt ook het taalstimuleringsprogramma Opstap kringgesprekken op de school. Jeugd, jongeren en hun ouders; thuis, school en de buurt in een driehoek van opvoedingsondersteuning!

Op de foto is uiteraard het oude Jongerencentrum 7312 te zien. Het opknappen en inrichten van het nieuwe jongerencentrum is in volle gang!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!