Help de bevolking van Oekraïne

Opsteker voor het Gymnasium Apeldoorn

Vrijdag 14 juni 2013

Door Redactie

gymansium apeldoorn

Deze week is een van de leerlingen van het Gymnasium Apeldoorn, Rik van der Stelt, tweede geworden bij de nationale Biologie Olympiade. Er waren in totaal 19 finalisten, dus dit is best een prestatie van formaat! Gefeliciteerd Rik!  Rik mag nu naar de Internationale Biologie Olympiade  in Bern.

In de eerste ronde deden er 9000 deelnemers mee, in de tweede ronde bleven daar nog ca. 70 van over, de finale werd tenslotte met 15 deelnemers gespeeld.

De Biologie Olympiade is een wedstrijd voor HAVO/VWO leerlingen die belangstelling hebben voor het vak. Alle HAVO/VWO bovenbouwleerlingen met Biologie in hun profiel, werden uitgenodigd om mee te doen. De strijd ging erom de beste biologieleerling van Nederland te worden. De Olympiade wordt in Nederland georganiseerd onder auspiciën van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Naast de Biologie Olympiade, vonden er ook Olympiades plaats in de vakken aardrijkskunde, informatica, natuurkunde, scheikunde, wiskunde, international science, European Union science.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?