Help de bevolking van Oekraïne

Orpheus kent vliegende theaterstart

Dinsdag 3 oktober 2017

Door David Levie

Na een matig theaterjaar 2016-2017 met enkele tegenvallers in vooral de tweede seizoenshelft kent Orpheus voor aanvang van een nieuw theaterseizoen een vliegende start met voorstellingen die nu al zijn uitverkocht en een aantal waarvoor nog maar een paar kaarten te koop zijn. ,,Een hoopvol begin’’, zegt directeur Meta Neeleman.

Vooral de grote cabaretiers die naar het Apeldoornse theater komen kunnen volle zalen verwachten. Voor Claudia de Breij, Jochem Myer en Paul van Vliet is geen kaart meer te koop. En dan is er nog een debutant in de persoon van dr. Pol, de Amerikaanse tv-dierenarts (National Geographic) met Drentse roots. Zijn theaterlezing is al maanden uitverkocht.

Freek de Jonge gaat ook die kant op, maar er zijn nog kansen. Dat gaat ook op voor Pieter Derks en Ellen ten Damme (komende zaterdag 7 oktober). Voor de meidenband O’G3NE en de Analogues (Beatles) verloopt de kaartverkoop voortvarend. Neeleman: Die zullen snel vollopen.’’

En dan is er nog de categorie ’bijgekocht’, voorstellingen die later zijn geboekt dan de datum waarop de jaarlijkse brochure verschijnt. Een masterclass van Guido Weijers en The Best of Bee-Gees zijn voorbeelden. Ook zijn er op senioren gerichte voorstellingen die in de middaguren plaatshebben. Aan de balie van Orpheus liggen de brochures gereed.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?